Știri Video

(Video) Ziua Chevy: Corvette Convertible, C8.R & Colorado

Ziua Chevy: Corvette Convertible, C8.R & Colorado

Am tot lăsat deoparte noutățile de peste ocean însă astăzi decretăm „ziua Chevy”, cu faimosul constructor american gata să ne îmbie la automobilism sportiv american în stil Corvette Convertible, Corvette C8.R și la aventuri în off-road cu ajutorul pickup-ului Colorado.

Primul aspect important pe care îl menționează Chevrolet în comunicatul de presă pentru noul Corvette Stingray Convertible este legat de… spațiul de depozitare, aparent identic cu cel oferit de versiunea coupé, chiar și cu acoperișul strâns. Însă, nici de această dată noul Corvette Stingray Convertible nu mai seamănă cu originalul Vette din 1953, vândut inițial doar sub formă de model decapotabil. Evident, și noua generație cu acoperiș amovibil adoptă platforma cu motor central – iar cealaltă premieră este legată de apariția, pentru prima oară, a unui acoperiș retractabil stil „hardtop”.

Ziua Chevy: Corvette Convertible, C8.R & Colorado

Sigur, versiunea coupé are și ea un acoperiș tip „targa” – însă noul Corvette Convertible automatizează procesul fără schimbări majore ale designului. Acoperișul, realizat din două elemente, se pliază deasupra propulsorului într-un compartiment din materiale compozite – șase motoare electrice realizează tranziția în 16 secunde, la viteze de maxim 48 km/h. Și plafonul este realizat din materiale compozite, fiind livrat – alături de cele două „nacele” din spatele șoferului și pasagerului – în culoarea caroseriei sau într-o nuanță contrastantă, denumită „Carbon Flash”. Momentan mai avem de așteptat ziua Chevy cu informații tehnice complete – însă știm că noul Convertible poate fi dotat cu pachetul Z51 de 495 CP.

Ziua Chevy: Corvette Convertible, C8.R & Colorado

Iar ziua Chevy a devenit extrem de bună și pentru pasionații de motorsport – la același eveniment din Florida unde și-a făcut apariția Corvette Convertible a fost prezentată și versiunea de curse C8.R. Aceasta a reprezentat surpriza misterioasă a serii, deoarece divizia motorsport nu a oferit absolut nici o informație despre C8.R – în afara unei programări pentru debutul oficial în timpul cursei Rolex24, din ianuarie 2020 de pe circuitul de la Daytona.

Pentru aventurierii pasionați de off-road ziua Chevy are cu totul alte conotații – Chevrolet a prezentat recent și primele imagini plus informații oficiale despre facelift-ul aplicat modelului pickup Colorado. Acesta va apărea la sfârșitul anului viitor, fiind un MY2021, drept pentru care informațiile sunt și aici destul de puține. În primul rând, Chevrolet a dezvăluit momentan doar versiunea de top – ZR2. Restul variantelor de model – WT, LT, sau Z71 – vor avea un design diferit de al modelului ZR2, care o parte frontală complet nouă și foarte agresivă.

Noul Colorado ZR2 are o grilă a radiatorului de mari dimensiuni – inserată parțial în bara frontală – precum și numele „Chevrolet” de mari dimensiuni, cu literele goale pe interior pentru o aerisire mai rapidă a motorului. Vine cu noi cârlige de culoare roșie, amortizoare Multimatic, diferențiale față/spate blocabile electronic, o gardă la sol mai mare cu 5 cm decât versiunile standard și ecartamente mărite cu aproape 9 cm. Doar propulsoarele ar putea fi neschimbate: 2,8 litri turbodiesel de 186 CP, 2,5 litri în patru cilindri pe benzină de 200 CP și un V6 de 3,8 litri și 308 CP.    

Poate nu are legătură cu ziua Chevy, însă Aston Martin a prezentat în America – la prima ediție „Audrain’s Newport Concours”, desfășurată pe Rhode Island – noul DBS GT Zagato. Este prima oară când îl vedem în „metal și cauciuc” pe fratele de colecție al clasicului DB4 GT Zagato Continuation – cele 19 perechi din „DBZ Centenary Collection” fiind în valoare, fiecare, de 6 milioane de lire sterline. În plus, Aston Martin ne-a oferit și un „preview” cu prototipul versiunii Vantage Roadster – versiunea de serie se va lăsa totuși așteptată până în primăvara anului viitor. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE