Noutăți

VW Touareg facelift vine la Beijing

VW Touareg facelift va fi prezentat în curând la Salonul auto de la Beijing. Până atunci, VW a dat publicității o serie de imagini și informații oficiale.

VW Touareg facelift
VW Touareg facelift

VW Touareg facelift mizează pe câteva schimbări stilistice subtile, dar și pe motorizări îmbunătățite pentru a se lupta de la egal la egal cu concurența. Echiparea standard a lui VW Touareg a fost îmbunătățită, acum fiind oferite standard faruri bi-xenon și funcție coasting (transmisia este decuplată de la trenul de rulare la viteze constante) pentru cutia de viteze. Astfel, consumul de carburant al versiunii V6 TDI de 204 CP a scăzut cu 6%.

Șase decenii de VW Bus

Principalele motorizări ale lui VW Touareg – V6 TDI – respectă acum normele Euro 6. Acestea sunt echipate și cu un nou sistem de siguranță ce frânează mașina după o eventuală coliziune. Sistemul are rolul de a preveni accidentele în lanț dacă șoferul nu apucă să oprească mașina.

Un Multivan cu adevărat special

Suspensiile au fost și ele îmbunătățite, iar suspensia pneumatică oferă opțiunea creșterii gărzii la sol până la 30 cm, foarte util în afara drumurilor asfaltate.

Infotainment nou pentru VW Touareg facelift

O dotare nouă este sistemul multimedia RNS 850, mult mai complex decât ceea ce exista până acum pe VW Touareg. Acesta oferă acces online la Google Earth, Google Street View și la informații de trafic oferite în timp real. Sistemul cruise control adaptiv are mai nou și funcția stop-and-go, care permite îi lui VW Touareg să urmărească mașina din față, chiar dacă acesta din urmă oprește complet și apoi repornește.

Motorizări noi pentru VW Touareg

Pentru Europa, grosul vânzărilor va fi realizat în continuare de motorizările V6 TDI (204 și 258 CP). Vârful gamei este propulsorul V8 TDI de 340 CP. Dieselul de 204 CP și-a păstrat puterea, însă consumul a scăzut de la 7,0 la 6,6 l/100 km. Gama lui VW Touareg facelift este completată de o versiune hibridă. Acesta este propulsată de un motor V6 TSI de 333 CP și de un motor electric de 52 CP. Sistemul furnizează un maximum de 380 CP și 580 Nm, totul pentru un consum de 8,2 l/100 km. VW Touareg hybrid poate să ruleze folosind exclusiv energia stocată în baterii până la 50 km/h.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE