Magazin Noutăți

VW Golf a împlinit 40 de ani

VW Golf a ajuns la venerabila vârstă de 40 de ani. Ajuns acum la a șaptea generație, VW Golf a fost produs în peste 30 de milioane de exemplare.

VW Golf I GTI
VW Golf I GTI

Primul VW Golf a ieșit pe poarta fabricii din Wolfsburg, Germania, în data de 29 martie 1974. Prima generație a lui VW Golf a fost mașina care a început rutpura de trecutul dominat de Beetle. S-a bucurat de succes încă de la început, în primii doi ani mașina desenată de Giugiaro fiind vândută în peste un milion de exemplare.

Defecțiuni frecvente la VW Passat. Raport Dekra

Anul 1976 marchează debutul versiunii VW Golf GTI, primul hot-hatch veritabil. Această mașină a dat naștere unei noi clase de mașini mici și puternice. Dacă între momentul lansării lui VW Golf I și Golf II au trecut nouă ani, odată cu apariția lui Golf VI și VII, “speranța de viață” a unei generații a scăzut până la  patru ani. Pe de altă parte, diferențele de la o generație la alta au scăzut considerabil.

Defecțiuni frecvente la VW Golf IV. Raport Dekra

În ziua de azi, gama lui VW Golf a ajuns să cuprindă versiuni hatchback cu trei sau cinci uși, un break, o variantă electrică (Golf-e), una hibridă (GTE), dar și versiuni sportive cu puteri de până la 270 CP (GTI și R).

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE