Noutăți Tehnică

VW, amendat pentru Dieselgate, dar recompensat cu premii pentru inovație

Biroul procurorului public din Braunschweig, Germania a impus recent un ordin administrativ împotriva grupului german ce include obligația de a plăti o amendă usturătoare de 1 miliard de euro în contextul Dieselgate. Tot în aceeași perioadă, brandul VW a fost onorat pentru a treia oară consecutiv drept cel mai inovativ în categoria de volum…

Un pic paradoxal, am putea spune – VW AG a primit o amendă destul de mare (chiar dacă nu la fel de substanțială precum cele impuse de înțelegerile din SUA, cu autoritățile federale și statul California), de un miliard de euro de la procurorii germani pentru implicarea în scandalul Dieselgate. Astfel, procurorii au anunțat public implicarea companiei în scandalul de modificare a sistemelor de reglementare a emisiilor în timpul testelor – ceea ce practic consfințește în mod oficial ceea ce știam de ceva vreme: VW a falsificat rezultatele pentru a se încadra în limitele legale cu propulsoarele sale diesel. 10,7 milioane de vehicule echipate la nivel global cu propulsoarele EA 288 (Gen3) și EA 189, vândute între 2007 și 2015 sunt implicate. VW AG a decis să accepte amenda – însă acesta ar putea fi doar începutul. La fel ca în America, și în Europa clienții pot solicita de acum măsuri compensatorii – vina fiind admisă public și oficial dovedită de autorități.

De cealaltă parte, cam în același timp cu anunțul acceptării amenzii pentru Dieselgate, brandul VW – cel de la care a pornit întreg tumultul Dieselgate, primea premiul „AutomotiveINNOVATIONS Award 2018” pentru cea mai inovatoare marcă de volum… Un pic ciudat, nu-i așa, totuși, venind din partea unor nume precum Center of Automotive Management (CAM) și PricewaterhouseCoopers (PwC). Și nu a fost singurul premium primit – VW având parte de recunoaștere și în categoriile Alternative Drive, Autonomous Driving, Safety și Conventional Drives.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE