Știri

Volvo, Volkswagen, PSA și Grupul Renault sunt pasionați de „car sharing”

Constructorul suedez a anunțat recent introducerea unui nou brand, „M”, dedicat operațiunilor de mobilitate, germanii se gândesc la car sharing cu emisii zero, în timp ce PSA și Renault pun în prim plan capitala Franței, Paris.

Volvo Cars a decis că este timpul să ofere lumii un întreg brand dedicat serviciilor de mobilitate – denumit simplu „M” – și care va oferi acces la vehiculele și serviciile sale la nivel global prin intermediul unei aplicații pentru smartphone. M se va lansa inițial în Suedia și America din primăvara viitoare, urmând ca Volvo să dezvolte o tehnologie proprie ce le va permite să interacționeze cu utilizatorul și să afle nevoile, preferințele și obiceiurile sale, pentru o relație cât mai personalizată. Componenta de car sharing va deveni primordială pentru M, compania urmând să integreze în noul brand Sunfleet, parte a grupului și cel mai mare operator car sharing din Suedia, cu jumătate de milion de tranzacții anuale și o flotă de 1700 automobile.


Și Volkswagen se va ocupa direct de car sharing în viitorul apropiat – tot din 2019, prin intermediul platformei proprii „WE/We”, care va începe să lanseze diverse servicii de tip „vehicle-on-demand”, cu accent pe zona de car sharing. Prima piață atinsă de WE/We va fi cea de acasă, din Germania, urmând ca din 2020 să se extindă la nivelul orașelor mari din Europa, America de Nord și Asia. În afară de car sharing, soluțiile de mobilitate vor include și categoria „micro-mobilitate”, aplicații de parcare sau se vor integra îndeaproape cu soluțiile de mobilitate oferite de brandul dedicat Moia (specializat pe zona ride hailing și carpool). În plus, flota de automobile WE/We va fi formată în exclusivitate din modele complet electrice.


Constructorii francezi PSA și Renault se vor concentra momentan pe o singură locație – Paris. Spre exemplu, Renault a dezvăluit un nou parteneriat cu autoritățile locale, menit să ducă la implementarea unei flote de mobilitate din Septembrie 2018 – taxi-uri electrice prin serviciul „Marcel”, un serviciu de tip car sharing self-service cu vehicule electrice accesibile oricând și de oriunde, neexistând locații fixe de parcare și un serviciu dedicat călătoriilor mai lungi, tot în regim car sharing – flota integrând toate modelele electrice ale grupului: ZOE, Twizy, Kangoo Z.E, chiar și marele Master Z.E. Rivalii francezi de la PSA au anunțat, în schimb, viitoarea finalizare a lansării unui nou serviciu de car sharing, tot la Paris, operat prin brandul propriu Free2Move, începând cu ultimul trimestru al anului – flota fiind formată din 500 de vehicule electrice Peugeot și Citroen.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE