Motorsport Noutăți

Volvo și succesele în motorsport – celebrate de noile S60 și V60 Champion Edition

Nu toată lumea știe că producătorul suedez are un renume și în motorsport – însă pasionații își aduc desigur aminte că Volvo și-a încununat de lauri modelele încă din anii 90, mai ales în campionatele de touring.

Un exemplu elocvent este și vestea că Volvo duce acasă coroana pentru ediția 2017 a FIA World Touring Car Championship, mulțumită modelului de curse S60 TC1. Și da, modelul de competiție este bazat pe „bătrânelul” model compact S60, prezent pe piață în actuala generație (a doua) încă din 2010 – ce urmează cât de curând să se reînnoiască complet pentru a face parte cu mândrie din noul val de modele suedeze (XC90, S/V90, XC60 sau XC40). Până atunci, doritorii de lux și sportivitate suedeză au o interesantă alternativă – noile serii speciale dedicate modelelor S60 și V60 – Polestar Performance World Champion Edition.

Ediția limitată este disponibilă alături de motorizările D4, D5, T5 și T6, pachetul incluzând elemente noi precum jantele de 19 inch realizate special de Polestar din aliaj ușor, pneurile de performanță, un alt difuzor și un nou model de spoiler. Posesorii vor avea parte în cabină și de un mâner al schimbătorului de viteze marca Polestar, iar celor care li se par destul de puține modificările estetice Volvo le-a pregătit și o serie de îmbunătățiri mecanice. Astfel, S60 și V60 au parte de un nou sistem de evacuare „free-flow” din oțel inoxidabil, un filtru de aer sport, precum și o serie de optimizări aduse suspensiei la nivel de setări ale arcurilor și amortizoarelor. Mulțumită îmbunătățirilor aduse de divizia Polestar, fiecare motorizare câștigă câte 10 CP și 50 Nm, șoferul resimțind dinamica îmbunătățită și prin intermediul schimbărilor mai rapide ale programelor cutiei de viteze automate și a feedback-ului mai bun din partea accelerației.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE