Noutăți Tehnică

Volvo, pentru prima oară în trei cilindri

Chiar dacă avem de-a face cu seria de modele „40” a constructorului suedez, de acum încolo noul SUV compact XC40 va putea fi comandat și cu primul propulsor în trei cilindri din istoria firmei.

Mai mult de atât, în afară de noutatea absolută reprezentată de noua motorizare de 1,5 litri Drive-E în trei cilindri, crossover-ul premium XC40 va putea fi comandat de către clienți și cu alte două noi opțiuni – un diesel de 150 CP și o versiune pe benzină de 190 CP.

Momentan Volvo nu a oferit și datele tehnice complete despre micul motor în trei cilindri, explicând doar că în viitorul apropiat noul Drive-E va fi combinat și pentru a forma un sistem de propulsie de tip plug-in hibrid. Versiunea clasică, în schimb, va putea fi combinată fie cu transmisia standard în șase trepte manuală sau cu cea opțională, automată cu opt rapoarte. Absolut normal, noua motorizare va fi asamblată în aceeași uzină de propulsoare care se ocupă de versiunile diesel și pe benzină Drive-E cu patru cilindri.

În afară de cele trei noi motorizări, noul XC40 va fi oferit clienților și în noi versiuni de echipare, dar și cu echipamente adiționale. Astfel, versiunea de vârf Inscription sosește cu jante de 19, 19 sau chiar 20 inch, noi elemente cromate, dar și culori de caroserie specifice. La interior, piesa de rezistență o reprezintă noile decorații Driftwood dar și măciulia schimbătorului de viteze din cristal.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE