Știri

Volvo FL este de acum și Electric

Volvo Trucks – o companie complet diferită de Volvo Cars a celor de la Geely – a prezentat primul său model de camion EV, noul FL Electric, dotat cu acumulatori de până la 300 kWh și capabil să parcurgă o distanță de până la 300 km, cu o singură încărcare.

Noul vehicul comercial greu (GVW de 16 tone) este destinat în special operațiunilor de distribuție urbană și serviciilor de colectare a deșeurilor, vânzările și producția de serie fiind programate să înceapă, în Europa, de la anul. Operatorul de vehicule comerciale suedez are deja experiență cu soluțiile nepoluante – datorită diviziei Volvo Buses, care deja a comercializat peste 4000 de autobuze electrificate încă din 2010.


În funcție de necesități, acumulatorii pot varia în capacitate între 100 (două baterii) și 300 kWh (șase module), iar propulsia este asigurată de un motor electric de 185 kW dotat cu o transmisie cu două trepte – reîncărcarea se poate realiza de la rețeaua clasică AC cu până la 22 kW sau prin sistemele de încărcare rapidă DC, maximul suportat fiind de 150 kW. Desigur, Volvo Trucks nu este singurul brand de autovehicule comerciale interesat de electrificare – de curând am văzut primul van complet electric al celor de la MAN, eTGE.

 

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonament ams

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE