Motorsport Știri Video

(Video) #WorldDrivingDay, celebrată altfel de doamnele din Arabia Saudită

Jaguar a creat o întreagă sărbătoare în jurul unei zile istorice pentru doamnele din Arabia Saudită, iar concurenți precum Renault sau Audi și-au oferit suportul – încă un bastion al oprimării a căzut în weekend.

Poate părea incredibil pentru anul 2018, însă până să treacă weekend-ul acesta, femeile din Arabia Saudită nu aveau voie să conducă un automobil – nu râdeți (nici măcar amar!), deoarece în țara arabă nici cinemaurile publice nu mai fuseseră deschise din 1980 încoace (tot până acum câtva timp), în timp ce anumite reguli simple nu sunt nici acum ridicate: posibilitatea de a fi organizate concerte sau opțiunea doamnelor de a participa la evenimente sportive!

Din fericire, de acum încolo, doamnele vor avea cel puțin ocazia de a experimenta automobilele moderne și din postura „pilotului” – cum ar fi cazul spre exemplu pentru Aseel Al Hamad, una dintre puținele femei pilot din Arabia Saudită. Odată cu ridicarea interdicției, Al Hamad, singura doamnă membru a consiliului director al Saudi Arabian Motor Federation, dar și reprezentanta țării sale în cadrul Women in Motorsport Commission de la FIA – a avut posibilitatea pentru prima oară să încerce un automobil pe pistă la ea în țară.

Soluția a venit din partea celor de la Jaguar, inițiatorii proiectului #WorldDrivingDay, care i-au oferit un F-Type pentru un „tur de onoare” – însă nu au fost singurii. Audi în schimb a pus la cale chiar un mic film promoțional care să celebreze ridicarea interdicției, în timp ce francezii de la Renault au invitat-o pe Al Hamad la circuitul Le Castellet Grand Prix din Franța, pentru o probă cu monopostul Renault Sport Formula One Team F1 din 2012.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE