Știri Video

(Video) Tuning – serios sau țipător – cu Fostla, Gazoo Racing sau Manhart

Astăzi avem în programul de aftermarket un furios și iute BMW M5 de la Manhart, un Mercedes-AMG GT S plin de accesorii orbitoare de la Fostla sau un proiect ceva mai serios de la Gazoo Racing pentru Toyota GT 86.

Alegerea ține desigur de gusturile proprii, însă ca de obicei am decis să prezentăm situația în ordine alfabetică – ordine care întâmplător duce și la descreșterea hergheliei de „ponei” aflată sub capotă. Astfel, primul pe ordinea de zi este Manhart MH5 700, bazat pe cea mai nouă generație – F90 – a puternicului bavarez BMW M5. Versiunea oferită de tuner este cu mult mai puternică chiar și decât noul M5 Competition, oferind aproape 100 CP în plus, pentru un total de 723 CP și 870 Nm – însă și mai impresionante sunt schimbările de ordin estetic, facilitate de utilizarea unei game largi de componente realizate din fibră de carbon.


În ciuda atitudinii extrem de amenințătoare a modelului MH5, premium pentru atitudine îl va primi cu siguranță Mercedes-AMG-ul GT S modificat de Fostla, specialiștii germani fiind experți în folii de vinil și modificarea caracteristicilor tehnice – coupé-ul având inclusiv parte de un kit de caroserie din fibră de carbon de la Lüthen Motorsport, înainte de aplicarea foliei argintii/roșii cu tușe de negru. Cu ajutorul unui upgrade PP-Performance-Chiptuning Level 2, puterea ajunge acum la 605 CP și 770 Nm, în timp ce coloana sonoră va fi și mai pronunțată cu mulțumită unor modificări operate asupra sistemului de evacuare.


Ajungem și prin Japonia în periplul nostru aftermarket – deoarece noile piese Gazoo Racing sunt oferite exclusiv pentru versiunea domestică a coupé-ului Toyota GT 86, oferind cea mai „serioasă” reprezentare a curentului. Versiunea GR Sport are parte de noi jante de 17 inch, culorile Pure Red / Crystal White Pearl / Crystal Black Silica, etriere de la Brembo și o serie de modificări aduse interiorului. Catalogul GR Parts este în plus și el disponibil în cazul în care utilizatorul își dorește și mai mult de la micul coupé sportiv.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE