Știri Video

(Video) Tuning pe 4×4 roți, cu bonus din zona frunzei de arțar

Odată cu proliferarea modelelor crossover – capabile să se descurce pe teren nu foarte accidentat, dar cu excelente resurse de performanță pe șosea, industria aftermarket a sesizat oportunitatea de a se desfășura pe larg într-un segment din ce în ce mai popular în lumea întreagă.

Poate de aceea nu mai este ciudat să vedem modele crossover și SUV pregătite să facă față celor mai felurite provocări (fie că este vorba despre parcurgerea unui circuit, fie de o noapte în club, sau de o aventură în natură) cu ajutorul unor specialiști aftermarket cunoscuți nu pentru experiența în lucrul cu modele tot teren, ci pentru abilitățile de a ieși în evidență în zona de performanță. Un bun exemplu ar fi tunerul Mansory – casa din Brand, Germania, îmbinând deja pasiunea sa pentru modele de lux și performanță și cu zona destinată SUV-urilor. Cunoscuți pentru creațiile lor extrem de extravagante, de această dată avem de-a face cu un proiect ceva mai rezervat.


Mansory a decis ca modificările aduse noului Range Rover Velar să fie nu doar estetice – ci mai ales tehnice, apelând exact la sectorul unde sunt considerați experți de talie mondială, anume lucrul cu materialele compozite, în special fibra de carbon. În afară de elementele de caroserie, Mansory mai oferă și jante forjate de 22 sau 23 inch, precum și câteva foarte subtile detalii noi pentru interior – dar mai ales un kit ECU și unul sport din oțel inoxidabil pentru evacuare pentru un plus de 45 CP peste ceea ce oferă Velar din fabrică – deci un maxim de 380 CP dacă luăm în considerare propulsorul supercharged V6 de 3 litri.


Nici noul BMW X2 nu a scăpat de „dragostea” tuner-ilor, în ciuda faptului că este practic proaspăt „scos din cuptor” de constructorul bavarez – germanii de la Dähler este cu siguranță însă printre primii specialiști aftermarket care se ocupă de micul crossover. Dähler a decis să doteze X2-ul cu pachetul de design Competition Line, jante cu 10 spițe de 20 sau 21 inch, precum și să ofere clienților opțiunea accesării unei serii de îmbunătățiri tehnice. Modelul 18i trece de la 136 la 158 CP și 264 Nm, versiunea 20i sare la 223 CP / 340 Nm, în timp ce diesel-urile 18d și 20d sunt și ele mai potente – 174 CP / 390 Nm sau 220 CP / 450 Nm.

Periplul nostru european ne duce acum și mai în sud, în Italia, unde faimoșii „Carabinieri” – forțele de ordine italiene – au parte de un nou recrut: Jeep Wrangler. Nu este însă vorba despre noua generație – lansată la începutul anului la Salonul Auto de la Detroit – ci despre un ultim efort al celei actuale, care va avea parte de ceva relaxare în stil „Baywatch”. Aceasta deoarece Wrangler-ul dotat cu pachetul Mopar One va patrula în regiunile Cattolica și Bellaria, inclusiv pe plajele de pe coasta Romagna – faimoasă pentru stațiuni precum Rimini sau Riccione. Modelul american are chiar și propria poreclă – Gazelle!


Bonusul sosește, via Germania, tocmai din Canada – Alpina a pus la cale o serie limitată la doar 21 de unități ale modelului B7, botezat Exclusive Edition și oferit strict în „The Great White North”. Câte șapte exemplare vor utiliza fiecare una din cele trei culori rezervate de Alpina – Individual Frozen Black, Individual Frozen Grey, sau Black Sapphire Metallic, dotate în plus cu elemente exterioare din crom negru și jante Alpina Classic de 21 inch, și ele la fel de întunecate. La interior, cele 21 exemplare B7 vor avea parte de piele BMW Individual Full Merino Leather, decorațiuni din lemn Piano Black dar și o placă comemorativă pentru a atesta apartenența la Exclusive Series. La comun, toate unitățile vor avea parte sub capotă de puternicul V8 de 4,4 litri, dotat cu 600 CP și 800 Nm – suficient pentru a atinge 100 km/h în doar 3,7 secunde.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE