Știri Video

(Video) Tuning a la Brabus, cu bărci, G-uri și X-uri

Producătorul aftermarket cu sediul în Bottrop este bine-cunoscut printre fanii Mercedes-Benz, fiind de altfel cel mai mare tuner al companiei germane dacă nu ținem cont de AMG, care este un subsidiar direct.

Însă Brabus nu este faimos doar pentru lipsa sa de modestie – care îi permite să realizeze unele dintre cele mai puternice și rapide modele Mercedes din istorie – deoarece compania este implicată și în colaborări în afara industriei auto… Glumeam, colaborările lor, chiar dacă cu parteneri din afara industriei, sunt tot direct legate de automobile. Dovadă și ultima lor creație, Shadow 800 – o barcă pregătită pentru ediția de anul acesta a Palma Boat Show. Aceasta a fost creată ca urmare a unui nou parteneriat cu specialiștii navali de la Axopar, iar performanța maritimă este desigur asortată cu stil datorită asocierii modelului Shadow 800 cu un Clasa G Brabus 850 Buscemi Edition (cel cu sneakers-ii, nu actorul de la Hollywood!).


Despre noul Shadow 800 știm că folosește o chilă Axopar 37 de 37 de picioare – 11,2 metri – puterea de această dată nefiind furnizată de o uzină Mercedes, ci de o pereche de motoare Mercury Racing Verado 400R. Fiecare unitate supraalimentată de 2,7 litri cu șase cilindri în linie produce 400 CP – suficient pentru a atinge o viteză maximă de 50 de noduri (93 km/h!) și un preț pe măsură. În Germania, fiecare dintre cele 20 de exemplare plănuite vor costa minim 397.500 euro – Apple TV vine standard, la fel și o grămadă de fibră de carbon… de decor.


Înapoi pe „terraferma” – Brabus a decis că este timpul pentru un nou capitol al colaborării deja clasice cu Mercedes-Benz, cel mai nou proiect fiind bazat pe noul pickup Clasa X. Specialiștii tuner-ului au lucrat atât la exteriorul cât și interiorul modelului Nissan Navara – scuze, Mercedes Clasa X – pentru a crește nivelul de sportivitate (!) dar și pentru a îmbunătăți spiritul practic (pe asta o credem). Avem astfel kit de design exterior, lămpi LED adiționale, jante de 20 inch și câteva îmbunătățiri tehnice – diesel-ul de 2,3 litri de pe versiunea X 250d (noua versiune X 350d, cu propulsie în șase cilindri se află încă în lucru) dispune acum de 211 CP și 510 Nm. Cu 21 CP și 60 Nm în plus, Clasa X de la Brabus este capabilă să atingă 100 km/h în 11,5 secunde.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE