Motorsport Știri Video

(Video) Skoda Kodiaq RS are propriul record pe Nurburgring, Land Rover Discovery are motor și sisteme de siguranță noi

Constructorul ceh nu a prezentat încă oficial noua versiune de înaltă performanță Kodiaq RS, însă se poate lăuda cu propriul record pe faimosul circuit Nurburgring Nordschleife, în timp ce Land Rover Discovery este un pic mai modest, aducând în lumina reflectoarelor o nouă motorizare, precum și sisteme de asistență și siguranță noi.

Doar ce aflam despre intenția producătorului din Mlada Boleslav de a introduce un nou model vârf de gamă pentru seria Kodiaq – și iată că deja perioada de pregătire intensă de pe Nurburgring Nordschleife deja a dat roade, Kodiaq RS devenind acum posesorul obscurului titlu de cel mai rapid SUV cu șapte locuri. Pilotul de curse Sabine Schmitz (o cunoscută prezență media) s-a aflat la comanda SUV-ului cu șapte locuri, o tură pe „Iadul Verde” fiind gata în doar 9:29.84 minute.
Poate mai importante sunt însă detaliile tehnice dezvăluite cu această ocazie. Skoda a anunțat astfel utilizarea unui nou propulsor 2.0 BiTDI, capabil să dezvolte 239 CP și gata să ofere o ambianță sonoră pe măsură… cu ajutorul sistemului Dynamic Sound Boost. Lăsând ironiile în urmă, Kodiaq RS mai este echipat și cu sistemul adaptiv Dynamic Chassis Control (DCC), ce include o direcție progresivă și Driving Mode Select – însă restul detaliilor le vom afla în preajma lansării oficiale din Octombrie de la Salonul Auto de la Paris.


Trecem acum la Land Rover Discovery, de la care ne-am fi așteptat mai degrabă la idei năstrușnice (a fost nu doar locomotivă rutieră, ci chiar și bucătărie mobilă pentru faimosul chef Jamie Oliver, printre altele). SUV-ul britanic – coincidență sau nu, tot cu șapte locuri – are parte de o serie de îmbunătățiri menite să-l mențină relevant. Discovery va fi oferit de acum încolo cu o nouă motorizare diesel, SDV6, de 3 litri și 306 CP / 700 Nm – suficient pentru a atinge 100 km/h în 7,5 secunde, dar și o capacitate de tractare de 3,5 tone.


Land Rover a decis să facă mai ușoară alegerea sistemelor de siguranță și asistență pentru Discovery „model year” 2019 – totul a fost de acum împărțit în Park Pack, Drive Pack și Driver Assist Pack, noutățile fiind reprezentate de sistemul Clear Exit Detection, dar și de includerea funcției Stop & Go pentru Adaptive Cruise Control.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE