Știri Video

(Video) Și „bătrâneii” au locul lor de onoare la Geneva

Un Jaguar XJ6 Series 3 de la Jaguar Classic dedicat starului rock Nicko McBrain, sau modele moderne care au doar aparența unor vedete clasice – toate își au locul lor la ediția cu numărul 88 a Salonului Auto de la Geneva.

Jaguar Classic a sosit în capitala Elveției cu o comandă specială – un Series 3 XJ6 din 1984 dedicat unui entuziast legendar al mărcii: Nicko McBrain, toboșarul celebrei formații rock Iron Maiden. Aflat în lucru de ceva vreme acasă în Coventry la Jaguar Land Rover Classic Works și supravegheat de însuși Wayne Burgess, directorul studioului Jaguar Design, acest XJ6 este cu mult mai mult decât un model comandat de o celebritate – el la Geneva a marcat debutul festivităților dedicate aniversării a 50 de ani de existență ai modelului XJ. 3500 de ore de lucru și peste 4000 de elemente refinisate, înlocuite sau modificate – botezat „Johnny 3” XJ-ul a avut parte de schimbări majore la interior, exterior și la nivelul trenului de rulare și propulsie.


Prezența unui Porsche trecut prin procesul de restomod nu putea trece nici ea neobservată – specialiștii germani de la Ruf au prezentat modelul pentru 2018 al seriei SCR, ce mixează designul vintage cu elementele tehnice ultra-moderne. Astfel, în ciuda designului asemănător cu al modelului original – seria SCR debuta în urmă cu nu mai puțin de patru decade – noua versiune are parte de un șasiu monococă din fibră de carbon, caroserie integrală din fibră de carbon dotată cu IRC (integrated roll cage), suspensie push-rod pe ambele axe și un boxer cu șase cilindri, aspirat natural, ce livrează nu mai puțin de 510 CP din cilindreea de 4 litri. Totul, ambalat într-un ansamblu ce cântărește doar 1300 kg…Categoria coachbuild este reprezentată cu mândrie la salonul elvețian de către noua ediție specială „Silverstone” a modelului David Brown Automotive Speedback – un grand tourer cu alură retro dedicat celor doar 10 viitori proprietari care vor avea parte de tot confortul și tehnologia secolului XXI. Faimosul nume Silverstone are legătură cu mutarea producătorului acolo, iar sub designul inspirat de modelele clasice din anii ’60 se află un modern V8 twin-scroll supercharged de 5 litri. El este capabil să livreze peste 600 CP și 766 Nm, cifre foarte necesare pentru a atinge cu calm britanic 100 km/h în doar 4,2 secunde…

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE