Știri Video

(Video) Păcălelile de 1 Aprilie nu au ocolit temele automobilistice

Într-o eră în care dezinformarea este la ordinea zilei – mai ales în social media – este oarecum reconfortant să știi că în cel puțin o zi dintr-un an poți pune totul la îndoială, în mod corect.

Și ar fi corect să pui totul la îndoială, chiar și atunci când este vorba despre industria auto – din fericire anul acesta 1 Aprilie a fost în weekend, deci nici o cotație la bursă nu s-a prăbușit deoarece echipa de creație a pus un pic mai mult realism decât era necesar în păcăleala lor. Totuși, putem fi siguri că unele dintre păcălelile din 2018 au fost mai bune, altele mai „rele”, altele mai credibile, iar altele pur și simplu grosolane…

Spre exemplu, pentru glumița de anul acesta Lexus a făcut un parteneriat cu o populară companie din domeniul geneticii – 23andMe – creația rezultată fiind una dintre cele mai înfiorătoare din ultimii ani. Dacă vă plac ideile un pic horror, atunci ideea japonezilor va fi un accesoriu perfect.

Ford în schimb pare a se pregăti de un nou Jurassic Park – pardon, aventura lui Spielberg, reinventată pentru secolul XXI, se numește de acum Jurassic World (Fallen Kingdom se lansează în vară), oferind o serie de elemente „Easter Egg” fanilor modelului pickup Ranger.

BMW, cu rigoarea lor nemțească, sunt cei mai aproape de momentul în care ești aproape convins de existența elementului prezentat – în acest caz o extravagantă vopsea multicoloră tip „camuflaj digital” ce evocă pe noul SUV X2 elementele utilizate de constructori în timpul testelor de pre-producție (atunci când design-ul exterior trebuie ascuns). Și dacă totuși aceasta este o opțiune reală?

Tot pe rigoare se bazează și McLaren, care vrea să crească productivitatea la locul de muncă cu ajutorul unei noi echipe de experți – aceștia au parte de pauze de… ceai sincronizate, un control al calității pe întreg cuprinsul McLaren Technology Center și, desigur, deplasări sincronizate cu ceasul metronom…

În schimb, Porsche și Aston Martin nu lasă nici o urmă de dubiu cu privire la intențiile lor amuzante – britanicii au prezentat Project Sparta, un monster truck elegant, ce dezvoltă cu calm britanic 1100 CP. Iar germanii au decis că este timpul să îmbine utilul cu modernul, sub forma noului Mission E Tractor – un tractor SF, electric, rapid și foarte conectat.


PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE