Știri Video

(Video) Nu poți să nu iubești America atunci când este „specială”

Avem astfel pe firmament două ediții limitate – de la Fiat și GMC – dar și Ford Mustang Shelby GT350, îmbunătățit cu elemente racing pentru 2019, astfel încât putem spune că peste ocean industria auto a avut o zi bună.

Fiat 500X Adventurer Edition este prima serie limitată, în ordine alfabetică, sosind în SUA la pachet cu jante de 18 inch, bare de pavilion negre, elemente grafice și capace ale oglinzilor retrovizoare portocalii, precum și alte câteva minore elemente interioare și exterioare. Bazat pe versiunea 500X Trekking, ediția specială este practic un pachet de $945 valabil în combinație cu doar patru culori din gamă: Bianco Gelato, Nero Cinema, Grigio Graphite și Grigio Argentino.


La fel de subtil este și GMC Yukon în versiunea Graphite Edition – disponibilă inclusiv cu varianta Performance. SUV-ul de clasă mare are practic parte de un pachet de elemente vizuale, de la jante noi la o mulțime de elemente vopsite în aceeași culoare cu a caroseriei. Yukon Graphite Performance Edition este pe cât de stealth pe atât de capabil – sub capotă se află un V8 de 6,2 litri și 420 CP plus 623 Nm, iar în plus aduce cu sine jante de 22 inch și culori exclusive: Onyx Black, White Frost Tricoat și Dark Sky Metallic.


Capul de afiș american al zilei este însă cu siguranță noul Ford Mustang Shelby GT350 model 2019, îmbunătățit pentru a oferi nivele superioare de precizie și echilibru – totul pentru a livra timpi mai buni pe circuit și performanțe superioare pe drumurile publice. Astfel, suspensia standard MagneRide a fost modificată cu noi arcuri și amortizoare revizuite, sistemul ESC cu trei moduri de funcționare a fost și el revizitat pentru a fi mai aproape de referințele Ford Performance de circuit, în timp ce în parteneriat cu Michelin GT350 a primit pneuri special adaptate. Mai exact, setul de Michelin Pilot Sport Cup 2 are parte de o cale de rulare adaptată special modelului Shelby și dimensiuni de 295/35 pe față cu 305/35 spate pe jante de 19 inch.


Performanțele aerodinamice sunt îmbunătățite și ele cu ajutorul unui nou spoiler cu element Gurney, însă propulsorul V8 de 5,2 litri rămâne neschimbat – oferind 526 CP și 581 Nm în combinație cu o transmisie manuală cu șase rapoarte de la Tremec. Ford a decis că este timpul pentru ceva îmbunătățiri și în jurul postului de pilotaj – elemente decorative din aluminiu/fibră de carbon sunt disponibile pentru panoul de instrumente, în timp ce velur Miko acoperă o parte din portiere și scaunele Recaro – acum inclusiv cu reglaje electrice. În plus, sistemul de infotainment Sync 3 a devenit standard cu ecran de 8 inch și de ambianța audio se ocupă un nou sistem cu 12 incinte de la Harman – în timp ce la exterior sunt disponibile două noi culori (Velocity Blue / Ford Performance Blue) și trei seturi de dungi racing (Shadow Black, Oxford White ori Kona Blue).

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE