Știri Video

(Video) Noutăți pe scurt, de la Dodge, Infiniti, Nissan și Opel

Constructorul american introduce un nou stil pentru SUV-ul Durango, Infiniti se luptă acasă la ei cu rivalii germani, japonezii sunt cât se poate de tehnologizați și conectați cu Micra, iar Opel sărbătorește 80 de ani de „Kapitänie”.

Deja mai bătrân de opt ani în cadrul generației actuale, SUV-ul Dodge Durango nu se dă încă pensionat și aduce pentru 2019MY câteva schimbări, mai ales la nivelul versiunilor de vârf – GT și SRT. Dacă baza, SXT, are parte doar de scaune din piele și opțiunea echipării cu cinci locuri drept elemente standard (în loc de șapte), GT are parte de cele mai multe noutăți – același design orientat către performanță și preluat de pe SRT, inclusiv capota specială, noi jante de 20 inch, și un Pentastar V6 de 3,6 litri sub capotă, capabil de 295 CP / 352 Nm. Modelul Citadel vine cu scaune separate pentru rândul doi și un nou sistem audio Harman Kardon, comun cu versiunea R/T, care în plus are parte și de scaune din piele Sepia. Varianta de performanță, SRT (392 Hemi V8 – 475 CP / 637 Nm), are parte de frâne Brembo, sistemul audio sau noi jante de 20 inch Matte Vapor / Brass Monkey.


Infiniti în schimb merge pe teritoriu german pentru a se înfrunta peste vară cu rivalii premium chiar la ei acasă, inclusiv cu ajutorul unei noi campanii de promovare în care este implicat regizorul nominalizat la Oscar, Craig Gillespie. Pentru a lua pulsul acțiunii, Infiniti a adus la faimosul complex de încercări Bilster Berg noul său crossover QX50, mai marele (7 locuri) QX60 dar și imensul QX80 – o confruntare a greilor, cu ambianță de racing și aromă de cauciuc afumat…Nissan se ocupă în Europa de promovarea modelului de clasă Micra printr-un adaos tehnologic – o nouă versiune a sistemului de infotainment NissanConnect devine disponibilă pentru clienți, oferind sistemul de navigație TomTom Premium Traffic, informații din trafic în timp real, conexiune cu sistemele Android Auto și Apple CarPlay dar și un avansat sistem de recunoaștere vocală. În plus, utilizatorii pot trimite destinații pentru sistemul de navigație direct de pe smartphone-ul propriu cu ajutorul aplicației TomTom Door-to-Door Navigation, iar îmbunătățirile aduse mai includ și o nouă interfață tactilă (7 inch, la fel ca înainte, dar cu mai puține butoane fizice), un display modificat amplasat între cadranele instrumentarului de bord și butoane de comandă revizuite, pe volan.


Opel a decis să se întoarcă în timp pentru a aniversa nu mai puțin de 80 de ani de la lansarea modelului Kapitän – evenimentul fiind marcat de plecarea în călătorie a nu mai puțin de 25 de exemplare pentru o excursie de la Rüsselsheim la Darmstadt. Modelul Kapitän apărea în 1938, în zorii celui de-al Doilea Război Mondial și spre deosebire de ideile fasciste el a supraviețuit drept lider al gamei Opel nu mai puțin de 42 de ani. Evident, la sărbătoarea de la Darmstadt-Kranichstein Railway Museum au sosit inclusiv trei modele Insignia – „nepoții” fostului „flagship”.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE