Știri Video

(Video) Nissan Terra – sau cum arată Navara în modul SUV dacă locuiești în China

Constructorul japonez a prezentat primele detalii și imagini oficiale cu noul off-roader Terra, un SUV bazat pe arhitectura pickup-ului Navara ce va fi prezentat oficial în Aprilie în cadrul Salonului Auto de la Beijing.

Cu toții știm pasiunile care se pot naște pentru modelele pick-up – este suficient să aruncăm o privire peste ocean – iar acestea se pare că nu țin cont de barierele culturale, exemplul concludent fiind reprezentat de modelul Navara. Acesta nu doar că a dat „naștere” la alte modele pickup – Renault Alaskan și stilatul Mercedes-Benz Clasa X – ba chiar se metamorfozează în Terra, un SUV cu șapte locuri și caroserie separată de șasiu, destinat inițial pieței din China, apoi și altor țări din Asia.


Nissan Terra se va prezenta în amănunt abia în Aprilie odată cu apariția în fața publicului la Salonul Auto de la Beijing, însă chiar și din primele imagini oficiale este absolut clar gradul ridicat de rudenie pe care îl împărtășește cu pickup-ul Navara – partea frontală și interiorul par aproximativ identice. În plus, mai știm de la producător și că Terra este doar primul model din noua strategie „Nissan M.O.V.E to 2022”, ce va include și mai multe astfel de modele derivate din zona modelelor comerciale.


Apropo de Chinezi – conform Reuters, peste weekend, Li Shufu – chairman-ul, fondatorul și cel mai mare acționar al celui mai mare producător auto cu acționariat privat – Geely – a devenit și cel mai mare deținător de acțiuni la Daimler. Tranzacția aparent are o valoare de aproximativ 9 miliarde de dolari, fiind în valoare de 9,69 procente. Motivul – Geely vrea o alianță cu Daimler pentru a obține acces la cele mai noi tehnologii de electrificare și din zona automatizării.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE