Știri Video

(Video) MW Motors Luka EV – promisiunea că orice este posibil

Vă mai aduceți aminte de primii ani de după căderea cortinei de fier, când în Europa de Est fascinația pentru zeul automobil era în sfârșit descătușată – iar puținele modele pe care se putea lucra erau vechile hârburi sovietice?

Ei bine, fix acesta a fost senzația când am văzut pentru prima oară creația celor de la MW Motors – denumită Luka EV. Are logică – compania este din Cehia, deci bifează cu siguranță fost Cortină de Fier, iar designul pare a fi un amalgam de modele clasice din era Războiului Rece (chiar dacă nu neapărat din partea sovietică). Totuși, firma cu sediul în Štěnovice, Republica Cehă, are grijă să se păstreze cât se poate de contemporană – prin procesele de fabricație și trenul de rulare.


Avem astfel de-a face cu un coupé cu aspect clasic dar atitudine cât se poate de progresistă: șasiul de aluminiu și interiorul spartan, realizat aparent doar din piele, metal și fibră de carbon, sunt responsabile pentru greutate de doar 815 kg… O realizare tehnică remarcabilă, ținând cont că avem de-a face cu un automobil electric – iar acestea nu sunt renumite pentru economia de kilograme. Totuși, dacă producătorii de lux joacă acum mai ales cartea performanțelor iar ceilalți se concentrează pe aspectul financiar, cehii încearcă o abordare un pic diferită.


Astfel, Luka EV are parte de patru motoare electrice de câte 12,5 kW (16,8 CP), amplasate în interiorul roților, oferind un total nu foarte relevant de doar 67 cai putere. Acest aspect se reflectă desigur în timpul până la 100 km/h – de 9,6 secunde. În plus, nici bateria nu este foarte spectaculoasă: 21,9 kWh, însă are propriile avantaje – deoarece astfel se păstrează balanța greutate/eficiență. Mai exact, constructorul ceh promite un consum absolut incredibil de 6,8 kWh/ 100 km, care se traduce printr-o autonomie de 300 km – iar mărimea redusă a acumulatorilor înseamnă și un timp de doar o oră pentru o încărcare la 80%.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE