Motorsport Știri

(Video) Misiune îndeplinită: 70 de ani de aventură și sportivitate

2018 este un an cât se poate de atipic – deoarece în industria auto se leagă intrinsec de cifra „70”: Porsche, Land Rover dar chiar și Lotus celebrează fix șapte decade de existență. Și o fac cu fast.

În noianul de activități dedicate sărbătorii de 70 de ani (Porsche chiar a avut și un eveniment local la București, în cadrul Retromobil Fest), am descoperit încă două evenimente din agendele celor de la Porsche și Land Rover.

Britanicii au decis să facă – nici mai mult, nici mai puțin – o excursie prin „Land of Land Rovers”, aflat nu acasă în Anglia, ci tocmai în îndepărtata regiune a masivului Himalaya Indian, acolo unde un întreg sătuc supraviețuiește la altitudinea de 3636 metri cu ajutorul unei flote de 42 exemplare Land Rover Series (precursorii modelului Defender), cel mai vechi datând chiar din 1957! În Bengal-ul de Vest, drumul extrem de dificil între localitățile Maneybhanjang și Sandakphu (cel aflat la altitudinea de 3636 metri), de doar 31 km, este parcurs cu aceste clasice Land Rover Series zilnic.În schimb, Porsche Classic se pregătește de ediția de anul acesta a fenomenului AvD Oldtimer Grand Prix, desfășurat pe Nürburgring – unde între 10 și 12 August compania germană va mai celebra și 30 de ani de la apariția generației 964 a legendarului 911. În plus, Porsche Exclusive Manufaktur va aduce în cadrul evenimentului nu mai puțin de 12 vehicule modificate din întreaga gamă, iar două curse din Porsche Carrera Cup Germany vor fi incluse în program pentru prima oară.Și să nu uităm de Honda și al lor Civic Type R, care se pregătește să devină un clasic în viață – Jenson Button este autorul celui de-al cincilea record european de circuit datorită performanței de pe Hungaroring, unde a stabilit noul timp de bază pentru categoria două roți motrice (față): 2 minute 10.19 secunde. Type R Challenge ia astfel sfârșit, reușind la fel ca în cazul generației anterioare să stabilească timpii de referință pentru cinci dintre cele mai faimoase circuite din Europa (Estoril, Portugalia; Silverstone, Anglia; Spa-Francorchamps, Belgia și Magny-Cours din Franța) – pe lângă performanța obținută pe legendarul Nurburgring Nordschleife.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE