Știri Video

(Video) Mirajul recordurilor de orice fel…

…Este prea puternic pentru a-i rezista, mai ales dacă vorbim despre mărci de tradiție din industria auto, precum Bentley, Jaguar sau Honda – iar categoria de record nici nu mai contează… nu destinația este importantă aici, ci călătoria.

Constructorul britanic de modele ultra-luxoase a decis că este timpul pentru Bentayga să iasă din „conul de umbră” aruncat asupra sa de prezentarea rivalului său cel mai direct: Rolls-Royce Cullinan. Cum altfel decât printr-un record în timpul cursei de la Pikes Peak – unde Bentayga va încerca să doboare cel mai bun timp din categoria SUV. Să nu uităm că și Volkswagen vrea un record în Colorado – cel mai rapid model EV cu noul I.D. R – iar constructorul din Crewe a decis să ceară ajutorul unui pilot deja legendar: Rhys Millen. Bentley a operat modificări minime asupra unității de concurs – roll cage, sistem anti-incendiu și scaun competițional, iar conform regulilor o bună parte din elementele interioare de „lux” au fost dezasamblate (300 de kilograme!). W12-le standard de 600 CP se află la post, secondat de un sistem de evacuare sport de la Akrapovic și kit-ul Bentley Styling Specification care adaugă diverse elemente din fibră de carbon.
Despre Honda și noua generație Civic Type R v-am mai povestit anterior – la fel ca în cazul generației anterioare ei își doresc să transforme hot-hatch-ul în cel mai galonat model… la capitolul timpi record pe circuite faimoase din Europa. Zis și făcut – deja au rezolvat legendarele Nurburgring Nordschleife (7:43.8, cel mai bun timp pentru modele cu două roți motrice) și Magny-Cours Grand Prix din Franța. Acum a sosit rândul unei noi „victime”: Spa-Francorchamps, unde pilotul de Super GT și campion LMP2 Bertrand Baguette a stabilit noul timp de referință: 2:53.72 pentru cei 7,004 km.Apropo de Nurburgring Nordschleife, avem în sfârșit un video neoficial cu un pilot neafiliat companiei Jaguar care a putut încerca noua serie limitată XE SV Project 8 – cel mai puternic și rapid sedan al mărcii din toate timpurile, limitat la doar 300 de exemplare. Tot Jaguar are și un altfel de record în panoplie de acum – constructorul britanic probabil nu a auzit despre avertizarea de a nu combina apa cu electricitatea… sau cu felinele. Drept pentru care ei au putut concepe liniștiți noul Jaguar Vector Racing V20E – un model care nu va ajunge niciodată pe șosea deoarece este de acum cel mai rapid vehicul nautic cu propulsie electrică. Coniston Water, un lac foarte calm, îngust și lung de opt mile din Anglia, a avut parte de clasicele probe în ambele direcții pe distanță dată (un kilometru în acest caz) omologate de Guinness World Records, rezultatul fiind o viteză medie de 142,603 km/h! Nu avem detalii despre elementele interne – însă știm că sistemul de propulsie a fost împrumutat de la Williams Advanced Engineering, partenerii Jaguar din Formula E.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE