Știri Video

(Video) Lunea edițiilor speciale: Katana sau Astronaut

(Video) Lunea edițiilor speciale: Katana sau Astronaut

Suzuki Katana nu este o sabie de samurai, ci un model de motocicletă din panoplia constructorului japonez. Însă în Olanda este și o ediție specială bazată pe Swift Sport. Iar Range Rover Astronaut ajunge pe noi și foarte exclusiviste culmi ale edițiilor speciale…

Însă, înainte, să vorbim un pic despre ce mai face Alfa Romeo cu SUV-ul său – Stelvio a ajuns nu pe vreun traseu off-road, ci pe trei dintre cele mai faimoase circuite din Marea Britanie: Brands Hatch, Donington și Silverstone. Acolo, un Stelvio Quadrifoglio a stabilit trei noi recorduri cu pilotul David Brise la volan: 55,9 secunde la Brands Hatch, 1 minut și 21,1 secunde pe Donington Park și Silverstone Grand Prix în 2 minute și 31,6 secunde.Mai facem un mic ocol, deoarece Land Rover a început – în sfârșit, am spune noi – campania de pre-promovare a noii generații a legendarului off-roader Defender. Prezentarea publică este programată pentru toamna acestui an, însă deja ne-am obișnuit ca producătorii să ne prezinte și exemplare de pre-producție, camuflate și aflate în ultimele etape de testare. De această dată pelicula de camuflaj arată un pic altfel, deoarece prototipul Defender a fost „îmbrăcat” pentru a celebra numărătoarea inversă (care durează un an!) până la a cincea ediție a Jocurilor Invictus (9-16 mai 2020). Jaguar Land Rover este partener oficial al competiției, iar alături de noul Defender s-a aflat și Ducele de Sussex, Prințul Harry – patronul (protectorul) Invictus Games Foundation.


Suzuki a prezentat modelul Katana – o motocicletă „reînviată” după mai bine de o decadă de absență de pe piață – în cadrul ediției 2018 a show-ului EICMA. Acum, cu legenda sport înapoi să înflăcăreze imaginația fanilor, constructorul vrea să capitalizeze succesul și cu ajutorul diviziei pe patru roți. O face însă extrem de specific, deoarece noua ediție specială Swift Sport Katana va fi disponibilă în fix 30 de exemplare, toate dedicate pasionaților pe două și patru roți din Olanda. Prețurile pornesc de la un piperat €28.999, cumpărătorii unui Swift Sport Katana primind mai ales modificări estetice.


Jumătate din cele 30 de exemplare vor fi vopsite în argintiu (la fel ca motocicleta Katana), iar celelalte vor fi negre – însă toate vor fi dotate cu accente de culoare roșie pentru grila radiatorului, dungi „racing” pe capotă și portiere, logo-ul tip sabie sau jante de 17 sau 18 inch de la OZ Racing. La interior este reluată tematica negru/roșu, iar sub capotă propulsorul de 1,4 litri turbo rămâne neschimbat – motocicleta Katana are în schimb un motor de 999 cmc.Land Rover a decis că este timpul ca sintagma „ediție specială” să atingă noi înălțimi – unele extra-atmosferice, odată cu apariția seriei limitate Range Rover „Astronaut Edition”. Aceasta țintește un segment extrem de specific de clienți: cele aproximativ 700 de persoane care au devenit membre ale comunității Virgin Galactic Future Astronaut. Aceștia au plătit aproximativ $250.000 de dolari pentru a primi un loc la bordul astronavei Virgin Galactic – urmând să devină turiști spațiali.


Range Rover Astronaut Edition are la bord o piesă creată manual dintr-o bucată a navei Virgin Spaceship Unity, recondiționată după ce aceasta a realizat primul zbor în spațiu la sfârșitul anului trecut. În plus, Land Rover le oferă viitorilor clienți posibilitatea ca piesa să fie înlocuită cu alta de lemn provenită direct de la propriul zbor în spațiu – evident personalizată pentru a relata mai bine experiența. Mai sunt și alte elemente legate de călătoria spațială: un element grafic „DNA of Flight” pe o piesă din fibră de carbon de pe consola față, sau clanțele portierelor din aluminiu gravate cu emblema Virgin Galactic Future Astronaut.


Exteriorul este dotat cu noua vopsea Zero Gravity Blue, dezvoltată special pentru această ediție specială, în timp ce elementele luminoase tip „puddle lamp” proiectează silueta navetei Virgin Galactic SpaceShipTwo. Doritorii pot alege între noul plug in hybrid P400e ce livrează 404 CP și are o autonomie EV de 42 km sau versiunea de performanță P525, dotată cu motorul V8 supercharged de 5 litri și 525 CP.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE