Știri Video

(Video) Limuzine la superlativ: Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 și Kortezh a lui Vladimir Putin

Germanii de la Mercedes par să fie pregătiți să ne ofere „limuzina limuzinelor” sub forma foarte sportivului Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé 63 S Edition 1, în timp ce Vladimir Putin se poate lăuda că are în sfârșit un mijloc de deplasare capabil să rivalizeze de la egal la egal cu echivalentul rivalilor americani.

Nici nu a fost prezentat bine și iată că noul Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé a primit propria serie limitată Edition 1 – ediție care a devenit tradițională pentru fiecare nouă generație a modelelor din familia Mercedes, disponibilitatea sa fiind limitată la primul an de producție. Mercedes-AMG a intrat în horă, oferind însă versiunile Edition 1 doar în combinație cu motorizările de top pentru a fi siguri de o exclusivitate sporită.


Astfel, în cazul noului Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé, avem de-a face cu varianta GT 63 S, la care a fost adăugat AMG Aerodynamics Package, dungi AMG în culoarea mată Graphite Grey – suprapuse peste vopseaua Designo Graphite Grey Magno și combinate la fix cu jantele de 21 inch. La interior Edition 1 AMG GT 63 S are parte de piele Magma Grey și Nappa de culoare neagră, scaune AMG Multicontour iar sub capotă se poate dezlănțui cunoscutul V8 biturbo AMG de 4 litri care aici dezvoltă 630 CP pentru a atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde. Puteți chiar vedea noua limuzină live, în cazul în care sunteți prin preajma circuitului Nürburgring în weekend, unde se va desfășura Cursa de 24 de ore ADAC Zurich.


Cât despre noua limuzină prezidențială rusă, dezvoltată special pentru Vladimir Putin, avem parte de primele imagini oficiale – via Biroul Executiv al Președinției Ruse, puse la dispoziție odată cu prezentarea acesteia în cadrul ceremoniei de inaugurare a noului mandat. Informațiile sunt însă în continuare foarte puține – știm că propulsia este asigurată de un V12 turbo de 850 CP realizat cu ajutorul celor de la Porsche Engineering și legat la o transmisie automată cu nouă trepte realizată (cu mândrie, probabil) la nivel local. Cunoscută sub numele de cod „Kortezh” (Cortegiu), limuzina este mai mult ca sigur dotată cu cel mai ridicat nivel de protecție balistică posibil, precum și cu numeroase tehnologii de securitate și comunicare. Heil Putin, aaa, pardon, voiam să spunem русский!

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE