Știri Video

(Video) LFT-C, o „bestie” Jaguar de la Lister

(Video) LFT-C, o „bestie” Jaguar de la Lister

Lister Motor Company Ltd. Are în spate o istorie de 65 de ani, tradiția motorsport fiind împletită cu cea de producător în serie mică. Onoarea britanică este bine apărată de noul LFT-C, o „bestie” droptop de 666 CP bazată pe sprințarul Jaguar F-Type Convertible.

Compania britanică este cunoscută printre fanii motorsport-ului clasic datorită recentei serii limitate de modele Lister Knobbly, însă de anul trecut a devenit și „tuner” de casă pentru Jaguar. La începutul lui 2018, Lister a prezentat modelul LFT-666 (alintat drept „Thunder”), o aventură extremă bazată pe deloc leneșul Jaguar F-Type R Coupé. Aparent, clienții au fost extrem de impresionați de puternicul supercar, dotat cu 666 CP și 976 Nm pentru un 0-100 km/h în 3,2 secunde și o viteză maximă de 335 km/h. Și au cerut inclusiv o versiune decapotabilă, pe lângă cele 99 de exemplare de producție ale LFT-666.Lister are multe de spus pentru anul 2019: doar ce au celebrat deschiderea noului HQ – cartier General – în valoare de 5 milioane de lire sterline, localizat în localitatea Lancashire. Tot la începutul anului au început și primele livrări pentru LFT-666, în Canada și Australia. Iar doritorii pot să comande și recreațiile bazate pe modelele Knobbly și Costin, produse la uzina companiei din Cambridgeshire. Iar primăvara se anunță înfloritoare, Lister dezvăluind și LFT-C, o bestie droptop motorizată de același monstru V8 supercharged de 666 CP. Sprintul la 100 km/h durează „puțin peste 3 secunde”, în timp ce viteza maximă nu a coborât decât până la 330 km/h. Și aici totul este „bespoke” (făcut la comandă): propulsorul, jantele, evacuarea, suspensia și sistemul de frânare.


Nici interiorul nu se lasă mai prejos față de partea mecanică – fiecare dintre cele 10 exemplare LFT-C va fi îmbrăcat manual în piele Nappa Bridge of Weir de proveniență britanică. În plus, la exterior Lister își îmbracă monstrul în panouri de caroserie din fibră de carbon, îmbunătățirile gândite de companie incluzând și multe noutăți: bara față, splitter-ul frontal, difuzorul spate, spolier-ul spate, extensiile pasajelor roților din spate, grila radiatorului – toate fiind modificate de stiliștii Lister. Fiecare dintre cei 10 clienți care vor plăti un minim de 139.000 £ vor primi și o placă din argint solid, cu numărul de fabricație, montată pe capacul de protecție al motorului.Jaguar are propriile noutăți – două serii speciale pentru SUV-ul F-Pace: 300 Sport și Chequered Flag. Prima ediție limitată este în mod clar orientată către performanță, fiind bazată pe versiunile diesel și benzină de 300 CP și dotată cu un exterior mai dinamic și modificări ale interiorului. 300 Sport are sub capotă propulsoare Ingenium – de 2 litri pe benzină și V6 de 3 litri diesel. Cei 300 CP sunt însoțiți de 400 sau 700 Nm, pentru 0-100 km/h în 6,1 sau 6,4 secunde și o viteză maximă de 233 sau 241 km/h. Exteriorul poate fi îmbrăcat în nuanțele Yulong White, Indus Silver sau Santorini Black, detaliile contrastante fiind în culoarea Dark Satin Grey și logo-urile 300 Sport amplasate pe grilă și hayon. Înăuntru regăsim și mai multe logo-uri 300 Sport, precum și cusături contrastante de culoare galbenă.


Versiunea Chequered Flag pornește de la modelul F-Pace R-Sport și include o nouă nuanță de caroserie – Eiger Grey. Alături de aceasta mai sunt disponibile și Yulong White sau Santorini Black, în timp ce detaliile sunt de culoare Gloss Black. Pe lângă bara față sport, ediția specială include la interior detalii din aluminiu și praguri cu logo Chequered Flag. Motorizările disponibile pentru aceasta sunt de 2 litri și 250 CP pe benzină (inclusiv AWD), precum și versiunile diesel de 180 sau 240 CP. Acasă, în Anglia, prețurile pornesc de la 46.995 £ pentru Chequered Flag și 53.980 lire pentru 300 Sport.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE