Știri Video

(Video) Lego 720S sau familia GMC – mai degrabă Defender

Lego 720S sau familia GMC – mai degrabă Defender

Lego Technic, acea serie care pare expres gândită pentru copiii cu mai mulți ani la bord. Drept pentru care nu trebuie să ne mirăm că un adult a creat un kit McLaren 720S neoficial, fără nici un fel de instrucțiuni. Sau, dacă sunteți nostalgici după automobilele americane, vă recomandăm să aruncăm o privire la GMC. Și în conexiune cu Lego, avem și câteva informații noi despre Defender.

Nu degeaba seturile de cărămizi Lego Classic încep de pe la 4-5 ani și nu se termină decât cu titulatura 99. Însă pentru pasionații industriei auto, cele mai interesante sunt, cu siguranță, kit-urile Lego Technic. Chiar și când acestea de fapt nu există. Este cazul kit-ului 1:18 McLaren 720S, care nu a fost – încă – creat oficial. Însă există destui constructori pasionați de ceea ce fanii Lego numesc MOC (My Own Creation). Nu contează că lipsa unui set de instrucțiuni te poate pune pe jar vreme de… doi ani.

Lego 720S sau familia GMC – mai degrabă Defender

Exact, atât i-a luat acestui constructor să creeze propriul 720S – unul foarte fidel atât modelului supercar din Anglia, cât și tehnicii pentru care kit-urile Lego Technic sunt faimoase (faimoasele cărămizi cu punctulețe sunt aproape inexistente în kit-urile seriei Technic). Iar detaliile aceste creații sunt absolut fabuloase: șasiu modular, caroserie completă cu portiere fluture, aripă spate activă, sau suspensia independentă pentru toate cele patru roți. În plus, capota din față se deschide, direcția funcționează, iar transmisia secvențială cu opt trepte se află la locul său – la fel și display-ul special de pe 720S-ul real.

Lego are totuși un kit Technic oficial pentru un model foarte interesant – Land Rover Defender. Și avem destule motive să credem că este bazat pe noua generație a legendarului off-roader – ceea ce înseamnă că am aflat primele detalii despre design înaintea prezentării oficiale. Mai ales că data de lansare pentru kit este undeva în octombrie, în timp ce Defender-ul real va fi prezentat în septembrie. Oricum, între timp, Andy Deeks, liderul echipei de „product engineering” a mai oferit câteva detalii interesante despre noul model.

Se pare că noua generație va avea din start două tipuri de suspensii, inclusiv pneumatică, în timp ce arhitectura utilizată de vehicul – D7U (monococă din aluminiu) este aceeași utilizată pentru marile Range Rover, RR Sport și Discovery. Chiar dacă numerele nu mai corespund cu ampatamentul, vor fi oferite în continuare versiunile clasice 90, 110 și 130, încălțate cu jante între 18 și 22 de inch dotate cu pneuri standard, AT sau chiar MT.

Familia de modele de la GMC ajunge la standardul MY2020, iar uneori recunoaștem că ne încearcă părerile de rău că producătorul american nu își distribuie creațiile și în Europa. Nu de alta, dar ce poate fi mai american decât un constructor care comercializează doar SUV-uri și pickup-uri? Oricum, pachetul este cât se poate de complet, deoarece GMC continuă să ofere noi și noi opțiuni de siguranță, asistență, confort și capabilități sporite. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE