Știri Video

[Video] Land Rover Discovery este o adevărată locomotivă rutieră

Producătorul britanic nicidecum nu se află la prima demonstrație de „forță”, mai ales dacă ținem cont că și modelul original Discovery, lansat în 1989, și-a arătat predilecția spre „tracțiuni.”

La acea vreme prima generație Discovery primea „noul” motor 200TDI diesel și pentru a-i demonstra capabilitățile puternicul off-roader a fost pus la treabă, tractând (cu un set de roți feroviare, desigur) mai multe vagoane de tren. Iar nu mai departe de anul trecut, noul Discovery Sport, la rândul său dotat în premieră cu un nou propulsor diesel de 2 litri în patru cilindri din noua familie Ingenium, a reușit să tracteze pe un pod istoric din Anglia trei vagoane de lux cu o greutate combinată de peste 100 tone – practic cam aceeași greutate cu a unui avion Boeing 757.

Pentru cea mai nouă ispravă spectaculoasă (JLR sunt deja experți, să nu uităm de recordurile pentru loop și barrel-roll ale Jaguar F-Pace și E-Pace), noua generație Discovery a fost pusă la treabă – împreună cu potentul motor de 3 litri în șase cilindri Td6 (254 CP, 600 Nm) – pe spectaculoasele șosele din Outback-ul Australian. De această dată, Discovery a trebuit să-și arate abilitățile de „Strongman” înfruntând un convoi rutier format din șapte remorci și un cap tractor de 12 tone – trenul rutier se întindea astfel la 100 de metri, și a fost tractat pe o distanță de 16 km la viteze maxime de 44 km/h în ciuda greutății totale de 110 tone. Ca fapt divers, convoiul avea inițial „doar” 100 de tone, dar au mai fost adăugate 10 tone drept balast, pentru a putea depăși performanța realizată de mai micul Disco Sport în 2016.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE