Știri Video

(Video) Jeep Wrangler de Europa, BMW Seria 5/M5 de Japonia

Auto-globalizarea este cea mai bună garanție pentru pasionați de a avea parte de modele care în general au devenit legendare datorită unor culori de pe un anume drapel – cum este cazul off-roader-ului Wrangler, un produs tipic american, sau al modelului de performanță M5, la rândul său profund german.

Noua generație a Jeep-ului Wrangler (JL) doar ce a început să umple showroom-urile natale, iar FCA deja se gândește la următoarea mare piață de desfacere: Europa. Pe Bătrânul Continent noul model va sosi – în versiunea oficială pentru Europa – ceva mai târziu, cu câteva modificări menite să-l facă mai atractiv pentru pretențioșii clienți europeni. Versiunea dedicată este în mare parte identică cu cea americană, cu excepția unor detalii – cele majore ținând de versiunile de motorizare.Astfel, propulsorul V6 de 3,6 litri nu este disponibil în Europa, doar în Africa și Orientul Mijlociu (Jeep pune la un loc mai multe regiuni – EMEA: Europe, Middle East, Africa). Pe Bătrânul Continent avem în schimb parte de noul turbo de 2 litri în patru cilindri și un turbodiesel oferit în exclusivitate. Cilindree de 2,2 litri și 200 CP / 450 Nm sunt caracteristicile sale principale, iar ambele motorizări sunt oferite doar în combinație cu o transmisie automată cu opt rapoarte.


Evident, în combinație cu propulsorul diesel, care oferă mult cuplu la turații reduse, Wrangler va fi încă odată campionul din teren accidentat – este oferit în Europa cu sistemul Command-Trac pe versiunile Sport și Sahara, care vine la pachet cu o cutie de transfer cu două viteze și raport 3,73 la axa spate (3,45 la versiunea pe benzină), utilizatorul având opțiunea de a schimba din RWD în 4WD din mers până la 70 de km/h. În situațiile grele există desigur și opțiunea rapoartelor reduse, în timp ce diferențialul cu alunecare limitată spate Trac-Lok, opțional, ar trebui să ajute la ieșirea din situațiile… extreme.


Versiunea de top, Rubicon, vine cu sistemul Rock-Trac, ce aduce în plus axe Dana 44, deconectare electronică a barei de stabilizare, diferențiale blocabile electronic față/spate și rapoarte de 3,73 / 4,10 pentru modelele diesel/benzină. În plus, special pentru Europa este disponibil pachetul Overland – care de această dată înclină balanța către zona de lux: jante de 18 inch, lumini LED, elemente ale caroseriei asortate la culoarea de bază și tapiserie din piele la interior. Și nu uitați, AMS a fost prezent la evenimentul de lansare pentru presă din Austria, deci veți putea citi și primele impresii la cald, foarte curând, din revista noastră.


BMW, în schimb, a decis că modelele Seria 5 și M5 trebuie să fie gata de o „misiune imposibilă” în Japonia – unde vor celebra cu multă acțiune/umor/pasiune sosirea în cinematografe a celei de-a șasea părți din franciza Misiune Imposibilă – Mission: Impossible – Fallout. Japonezii vor avea ocazia să se prefacă la fel de curajoși precum Ethan Hunt dacă aleg Seria 5 Mission: Impossible Edition (Sapphire Black) sau M5 Mission: Impossible Edition (Singapore Gray).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE