Știri Video

(Video) Jaguar electrizează segmentul SUV cu noul I-Pace

Săptămâna aceasta fanii automobilelor crossover care în același timp își doresc un stil de viață eco au primit chiar două cadouri – noul Hyundai Kona Electric dacă își doresc un model urban și accesibil sau Jaguar I-Pace, un luxos concurent pentru Tesla Model X.

Dacă designul vi se pare cunoscut este pentru că versiunea de serie I-Pace este aproximativ identică la exterior cu varianta concept – iar între cele două prezentări Jaguar a avut grijă în numeroase ocazii să mai dezvăluie imagini și detalii. Putem trece astfel direct la ce ne interesează – după ce discutăm un pic forma de coupe-SUV, adoptată nu doar din considerente de stil, ci și aerodinamice: I-Pace se poate lăuda cu un coeficient de doar 0.29 Cd. În plus, utilizarea unei platforme unicat, dedicată acestui EV a dus și la obținerea unei distribuții a greutății de 50:50 sau la realizarea unui interior care nu este tributar designului interior. Astfel, cu bateriile amplasate între axe, pasagerii din spate se bucură de un spațiu pentru genunchi de 890 mm, precum și de un spațiu de încărcare în portbagaj ce variază între 656 litri și 1453 litri cu bancheta rabatată.



Datele tehnice conturează relația viitoare de rivalitate dintre I-Pace și Tesla Model X, chiar dacă dimensional cel din urmă este mai mare: 4682 mm lungime cu ampatament de 2990 mm (practic I-Pace este mult mai aproape de F-Pace decât de E-Pace) versus 5036 mm lungime și un ampatament de 2965 mm în cazul modelului EV american. Acumulatorii de 90kWh vor oferi o autonomie maximă de 480 km în noul ciclu WLTP – reîncărcarea acasă durează peste 10 ore cu încărcătorul AC wall box (7kW) sau doar 40 de minute în cazul unei stații de reîncărcare rapidă DC de 100 kW până la aproximativ 80% din capacitate. AWD, 400 CP și 696 Nm cuplu maxim – dar și sistem configurabil Adaptive Dynamics sau suspensia pneumatică – în mod clar Jaguar I-Pace joacă cartea sportivității, atingând oficial 100 km/h în doar 4,8 secunde.



Dacă la exterior trăsătura definitorie a modelului I-Pace este cu siguranță luneta curbată (dacă suntem obligați să alegem una singură), la interior trebuie să fie reprezentată de utilizarea pentru prima oară într-un Jaguar a noului sistem de infotainment Touch Pro Duo, ce în trecut a debutat pe noul Range Rover Velar. Acesta sosește însă cu o multitudine de caracteristici speciale EV – de la sistemul de navigație care poate calcula exact necesarul de energie pe baza traseelor parcurse anterior și a stilului de condus, la tehnologiile „Smart Settings” bazate pe algoritmi AI (inteligență artificială) sau Amazon Alexa Skill ce funcționează în relație cu aplicația Jaguar InControl Remote. Iar în imagini vedem mai multe modele I-Pace deoarece încă de la început Jaguar va oferi versiunile S, SE și HSE, precum și o serie limitată „First Edition”.








PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTER



AUTODNA

PUBLICITATE