Noutăți Video

(Video) Inovațiile, mici și mari, de la Ford și BMW

Grupul BMW a inaugurat recent un nou centru R&D (research & development) – tocmai în China, la Beijing – însă cea mai importantă veste de pe piața asiatică este de fapt alta.

Grupul BMW – la fel ca numeroși alți producători auto internaționali, este foarte interesat de localizarea activităților în China, cea mai mare piață auto a lumii, atât în sectorul convențional cât și în cel al electrificării, drept pentru care un centru de cercetare și dezvoltare local este un pas cât se poate de logic.


Totuși, oarecum în legătură cu activitățile de inovație care vor avea loc la noul centru R&D, o veste potențial mai importantă este reprezentată de obținerea de către constructorul bavarez a primei licențe de testare (între constructorii internaționali) a automobilelor autonome pe drumurile publice din China. Grupul BMW este mândrul deținător al unei Shanghai Intelligent Connected Autonomous Driving Test License, urmând ca producătorul să înceapă în zona metropolitană activități de testare a sistemelor autonome Level 4, cu o flotă de prototipuri Seria 7.


Dacă BMW lucrează la inovații care nu sunt încă o realitate cotidiană, Ford s-a gândit, cu ajutorul noului Focus să rezolve o problemă… actuală. Mai exact, o inovație cât se poate de simplă a făcut ca mica cameră folosită la manevrele cu spatele să devină un ajutor prețios… când șoferul are nevoie să „vadă după colț”. Mai exact, camera are un FOV (field of view) la 180 de grade, în timp ce senzorii radar vor alerta șoferul dacă se află în trecere automobile, pietoni sau alte vehicule – motociclete sau biciclete. În plus, dacă există un pericol și nici o reacție din partea celui de la volan, sistemul va reacționa și va frâna automat.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERCATALOGUL AMS

AUTODNA

EVENIMENTE

PUBLICITATE