Știri Video

(Video) Hyundai ne oferă și primele detalii despre noul Tucson pentru Europa

Constructorul sud-coreean a prezentat la Salonul Auto de la New York noul Tucson, în esență un facelift mai aprofundat, iar acum avem și primele informații oficiale despre versiunea pentru Europa.

Pentru Hyundai crossover-ul Tucson este un model absolut crucial în Europa – fiind cel mai bine vândut vehicul al lor pe continent de la lansarea actualei generații, în 2015. El este astfel conceput și produs în Europa, sosind de la New York cu aceleași modificări operate asupra modelului american – noua grilă tip cascadă, noile blocuri optice cu LED, bara față modificată, precum și subtile schimbări la partea din spate (operate asupra stopurilor, barei de protecție și evacuărilor).

“Tucson vine cu o noua infatisare, in linia celor mai recente modele Hyundai, precum si cu o serie de dotari avansate pentru o experienta exceptionala la volan”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vicepresedinte Marketing si Produs in cadrul Hyundai Motor Europa.


Interiorul este cel care a pornit pe un drum complet nou însă, cu un design complet schimbat și dotări tehnologice de top. Avem astfel sistem de sunet Krell, încărcare wireless pentru smartphone, sistem de infotainment de 7 inch cu Bluetooth și compatibil Apple CarPlay, Android Auto sau port USB pentru pasagerii din spate. Opțional există și sistem de navigație 3D cu ecran de 8 inch, care aduce ca noutate disponibilitatea gratuită – timp de 7 ani – a serviciilor Live, ce includ informații actualizate în timp real.


Sistemele de siguranță activă și pasivă Hyundai SmartSense includ, printre altele: sistem de asistență la coliziune frontală, sistem de asistență la menținerea benzii de rulare, sau Inteligent Cruise Control (ASCC). Și mai important, cunoaștem motorizările disponibile pe Bătrânul Continent – vor fi disponibile două opțiuni pe benzină și două diesel, iar după jumătatea anului curent constructorul va implementa și un sistem mild hybrid de 48 V. Versiunile GDi și T-GDi au cilindreea de 1,6 litri, cu motorul de bază dispunând de o cutie de viteze manuală și 132 CP, doar cu tracțiune față. Motorizarea turbo T-GDi are în schimb 177 CP, opțiunea tracțiunii integrale și a unei transmisii 7DCT, pe lângă 4×2 și cutie manuală.


Capitolul diesel este acoperit de noua motorizare de 1,6 litri – oferită în două variante de putere: 115 și 133 CP, ambele cu transmisie manuală și tracțiune față. Pentru varianta de 133 CP există și opțiunea transmisiei dublu ambreiaj în șapte trepte (7DCT), inclusiv cu tracțiune integrală. Varianta de top, de 2 litri și 186 CP este disponibilă cu tracțiune integrală și cu transmisie manuală sau automată cu opt rapoarte.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE