Știri Video

(Video) GT Convertible de Bavaria, sau STI wagon?

(Video) GT Convertible de Bavaria, sau STI wagon

Bentley are un exclusivist Continental GT Convertible creat de Mulliner pentru a omagia… Bavaria. De cealaltă parte a planetei, Subaru le oferă clienților de acasă ocazia de a se juca cu un STi în format… break.

Dacă vă mai aduceți aminte, odinioară Rolls-Royce și Bentley erau mărci „surori”. Apoi a intervenit „marea schismă”, atunci când prima a ajuns în proprietatea BMW Group iar a doua sub tutela rivalilor de la Volkswagen AG. Acum, la mulți ani distanță, resentimentele par să fi dispărut – cel puțin dacă ne gândim la ironia unui Continental GT Convertible preparat de Mulliner. Și nu oricum, ci special pentru a livra un exclusivist tribut Bavariei – regiunea de casă a Grupului BMW.Continental GT Convertible Bavaria Edition by Mulliner a fost realizat chiar de Stefan Sielaff, directorul de design Bentley. Este un model unicat, ce va fi prezentat al dealerul casei din Munchen, iar schema de culori este luată direct de pe steagul regiunii bavareze: caroserie Glacier White și acoperiș Imperial Blue. Drapelul mai este prezent pe logo-urile emailate de pe aripile față, iar marele cabrio se „încalță” și cu jante de 22 inch Mulliner Driving Specification. În față, „papionul” este reprezentat de zona strălucitor de cromată a grilelor de aerisire.


Și interiorul aduce aminte de regiunea unde se află compania care aproape că i-a devenit „părinte” mărcii Bentley – broderia tetierelor, în culorile Bespoke White și Light Blue Sport, formează încă odată drapelul bavarez. Nu lipsesc nici pragul Bentley Bavaria Edition sau finisarea Mulliner Glacier White pentru furnir, combinată cu piele de culoare Imperial Blue și cusături contrastante Linen.În Japonia, Subaru le oferă mai mereu fanilor STI motive de bucurie. Cea mai recentă noutate are legătură cu recentul facelift al modelului Levorg. Acesta, prezentat în 2014, a ajuns la jumătate vieții generației actuale – însă pe lângă restilizarea obișnuită Subaru a mai pregătit și două noi ediții speciale. Iar pentru noi este foarte interesantă una dintre ele – din păcate exclusivă pentru piața din Japonia: Levorg STI Sport Black Selection.


Practic, Subaru alătură legendarul nume STI interesantului station wagon, operând schimbări subtile la exterior (jante de 18 inch lăcuite, carcase oglinzi negre) și ceva mai vizibile la interior: finisare stil fibră de carbon pe planșa de bord, cusături albastre și scaune față Recaro îmbrăcate în Alcantara/piele. Levorg STI poate fi combinat cu două propulsoare – de 1,6 litri și 170 CP sau de 2 litri, turbo, cu 296 CP și sistemul AWD este, evident, standard.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE