Știri Video

(Video) GM iubește SUV-urile și sedan-urile de performanță CT4-V și CT5-V

(Video) GM iubește SUV-urile și sedan-urile de performanță CT4-V și CT5-V

GM – prin intermediul mărcilor sale Buick, Chevrolet și Cadillac – ne reamintește că există… pe meleagurile americane. Inclusiv în format de performanță, cu noile CT4-V și CT5-V. Nici japonezii de la Lexus nu se lasă mai prejos, prezentând versiunile restilizate RX și RXL.

Asaltul GM asupra pieței de acasă debutează… via China. Buick a adus – direct de la Auto Shanghai – și pe tărâm american noua versiune a crossover-ului subcompact Encore: Encore GX. Acesta se poziționează rapid între Encore și Envision pentru a lupta cu toate armele cu cele mai noi oferte din subsegment, precum Jeep-ul Compass, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru Crosstrek, sau noua Mazda CX-30. Deocamdată subsidiarul GM nu a prezentat și informații tehnice detaliate.


Chevrolet aduce la rândul său în America un model care a debutat întâi în China, însă de această dată numele Trailblazer poartă cu sine și o importantă moștenire. SUV-ul se întoarce pe meleagurile natale, sosind pentru a întări gama de modele crossover a constructorului, aflată în plină expansiune. Noul Trailblazer se integrează între modelele Trax și Equinox, aducând cu sine o întreagă suită de sisteme de asistență: auto-frânare de urgență, sistem de avertizare și asistență la depășirea benzii, sau parking assist. Nu lipsește nici versiunea cu înclinații sportive RS.


Cadillac a oferit o dublă lansare de performanță – noile CT4-V și CT5-V sosind pentru a dovedi americanilor că modelele sedan încă mai au destule atu-uri, atunci când sunt dublate de o doză serioasă de sportivitate. Seriozitatea este leitmotivul noilor modele, deoarece nebunia deja tradițională a seriei V a fost cât se poate de evident temperată. Adio CTS-V cu V8 cu supercharger și 640 CP. De acum, succesorul CT5-V trebuie să se mulțumească cu puțin peste jumătate din ponei.Mai micul CT4-V servește nu doar ca aperitiv, ci introduce efectiv noua generație CT4 (înlocuitorul modelului ATS) direct în versiunea de vârf. Numele CT4-V suna străin deoarece este fix prima oară când marca de lux GM folosește acest apelativ. Și prima oară când folosește denumirea CT4. Ne obișnuim deja – CT4, CT5, CT6 – progresia este evidentă. Astfel, CT4-V este un sedan de performanță din clasa compactă, dotat cu un turbo în patru cilindri de 2,7 litri. Capabil de 320 CP și 500 Nm, CT4-V are inclusiv o distribuție aproape perfectă a maselor datorită noului șasiu de performanță. Iar puterea ajunge la roțile din spate prin intermediul unei transmisii automate cu 10 rapoarte.


Noul CT5-V are în schimb parte de un V6 de 3 litri cu dublu-turbo și 355 CP / 542 Nm. Puterea este livrată sub aceeași formă – în format RWD și cu ajutorul cutiei de viteze automate cu 10 trepte. Sub caroseria dinamică – Seria V și designul tipic Cadillac fac casă bună împreună – se ascunde un șasiu de performanță cu Magnetic Ride Control 4.0, Performance Traction Management și Vehicle Control Mode ce include un V-Mode personalizabil. Frânele Brembo se ocupă de momentele mai speciale, iar Cadillac include chiar și sistemul Super Cruise dacă șoferul vrea să predea controlul.Lexus și-a făcut un bun renume în America cu ajutorul seriei RX, astfel încât este logică ca o reîmprospătare să ajungă prima acolo. Producătorul japonez anunță un facelift atât pentru RX cât și pentru versiunea cu ampatament lung RXL, cele două – împreună – reprezentând gama cea mai bine vândută a sa din SUA. Ambele au parte de revizuiri ale zonelor frontale și dorsale, noi jante de inch 18 oferite standard, precum și modificări aduse blocurilor optice – de acum mai subțiri. La interior este oferit un nou sistem de infotainment, cu ecran de 8 inch standard și opțional cu o diagonală de 12,3 inch. Frustrantul sistem de control cu „touchpad” este încă prezent, însă display-ul are și control tactil de acum – iar Apple CarPlay și Android Auto sunt și ele incluse, cel din urmă în premieră.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE