Știri Video

(Video) Ford Mustang se plimbă California Special, iar în Europa Fiesta ST alunecă… limitat

Constructorul american doar ce a prezentat versiunea europeană a modelului în ediție limitată Mustang Bullitt, însă deja se gândește la zilele însorite de vară când clienții săi vor dori să se plimbe relaxați… sau din contră, să dea tot ce pot pe trasee cât mai virajate.

Acasă în America Ford a prezentat deja versiunea pentru 2019 a modelului Mustang – iar aceasta va deveni disponibilă inclusiv în combinație cu un model de inspirație retro denumit California Special. Numele și-l ia după originalul din 1968 – la rândul său inspirat de versiunea prototip Shelby GT notchback coupe din 1967. Exceptând elementele de design de inspirație retro, totul este ultra-modern – deoarece Mustang MY 2019 are parte inclusiv de un sistem de echilibrare a turației pentru cutia de viteze manuală, sistem activ de control al evacuării inclusiv pe versiunile EcoBoost și noul sistem audio premium prezentat în Europa Bang & Olufsen Play.În schimb, în Europa, noua generație Fiesta ST va avea parte de câteva noi tehnologii de la Ford Performance menite să ofere o experiență a condusului cu mult mai implicată. Avem astfel parte de un diferențial mecanic cu alunecare limitată (Quaife LSD), sistem prezent în premieră pe Ford Fiesta ST, care lucrează în paralel cu tehnologia de Control vectorial al cuplului (Torque Vectoring Control).


Sau de noile arcuri vectoriale (Force Vectoring Springs), tehnologie patentată de Ford, disponibile pentru suspensia spate – acestea sunt arcuri non-uniforme, non-interschimbabile, cu bobinare dirijată pentru a trimite impulsuri către suspensia spate, permițând o rigiditate laterală îmbunătățită. În plus, ele sunt și cu 10 kilograme mai ușoare față de soluția standard și perfect compatibile cu amortizoarele tradiționale. În plus, opțional – și numai pentru circuit – Fiesta ST dispune și de Launch Control.

Tag-uri

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE