Știri Video

(Video) Ford este Explorer cu o nouă Kuga

(Video) Ford este Explorer cu o nouă Kuga

Constructorul american a dezvăluit – în cadrul unui eveniment plin de noutăți desfășurat la Amsterdam, în Olanda – noua generație a SUV-ului compact Kuga. În plus, compania și-a prezentat și strategia de electrificare, ce va fi pusă în aplicare pe toate modelele din gamă. Plus o surpriză – marele Explorer devine disponibil și în Europa, în versiune PHEV.

Kuga este noul purtător de stindard pentru segmentul SUV în Europa. Micul EcoSport va duce greul alături de noua generație, în timp ce Edge și noul Explorer vor reprezenta opțiunile pentru cei care își doresc altceva. Noua generație Kuga este „soră” bună cu Focus, desigur, fiind primul SUV construit pe noua platformă globală Ford C2, care aduce o rigiditate torsionară cu 10% mai ridicată și o reducere a masei proprii de până la 90 de kilograme față de predecesor. În plus, devine și cel mai avansat model Ford din istorie din punctul de vedere al electrificării, fiind primul său vehicul care oferă sisteme de propulsie mild-hybrid, hybrid normal și plug-in hybrid.Noul SUV se dorește mai atrăgător și mai spațios, designul schimbat fiind completat de tehnologiile de electrificare dar și de asistență a șoferului – debutând noi sisteme precum cel de păstrare a benzii de rulare (Lane-Keeping System) cu monitorizare a unghiului mort (Blind Spot Assist) și pentru pachetul de asistență pre-coliziune în intersecții (Pre-Collision Assist Intersection). Nu lipsesc Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire și centrare pe mijlocul benzii(Adaptive Cruise Control with Stop&Go and Lane Centring), modemul integrat FordPass Connect, un instrumentar de bord digital cu diagonala de 12.3 inch, încărcare wireless a telefonului mobil, sistemul de infotainment Sync 3 cu ecran de 8 inch sau linia audio Bang&Olufsen.Kuga este oferită în versiunile Titanium, ST-Line și Vignale. Gama de variante de propulsie include Kuga Plug-in Hybrid, EcoBlue Hybrid de 150 CP (mild-hybrid) și Hybrid (full-hybrid), care sunt oferite alături de motoarele diesel EcoBlue de 2.0 litri (180 CP) sau 1.5 litri (120 CP), de motorul pe benzină EcoBoost de 1.5 litri (120 / 150 CP) și de o nouă transmisie automată cu opt rapoarte. Versiunea PHEV are motor pe benzină de 2.5 litri în ciclu Atkinson, un motor electric/generator și o baterie Litiu-Ion de 14,4 kWh – totalul fiind de 225 CP. Primul hibrid plug-in Ford pentru Europa va oferi o autonomie de peste 50 de kilometri în modul de rulare pur electric.


Ford continuă ofensiva electrificării și în segmentul vehiculelor comerciale, prezentând la Amsterdam și noul Tourneo Custom Plug-In Hybrid, dotat cu sistem de propulsie electric cu „range extender”. Astfel, bateria sistemului PHEV poate fi încărcată inclusiv folosind o priză normală și permite o autonomie electrică de 50 de kilometri. Apoi, cu ajutorul unui motor 1.0 EcoBoost ce acționează doar pentru a prelungi autonomia, transportorul de persoane de la Ford poate atinge un maxim de 500 km. Bateria Litiu-Ion cu capacitatea de 13,6 kW nu compromite spațiul interior, existând în continuare opt locuri pentru pasageri și chiar și o configurație de tip conferință a acestora. Primele livrări Tourneo Custom Plug-In Hybrid încep la finalul anului 2019.Nu ne așteptăm să doboare recorduri de vânzări, însă Ford pare să aibă încredere că marele Explorer poate ademeni clienții europeni în versiunea sa cu șapte locuri și disponibilitate exclusivă drept model Plug-In Hybrid. Explorer sosește pentru prima oară pe Bătrânul Continent, devenind opțiunea de top – peste Edge – dotat cu un sistem de propulsie PHEV ce combină motorul pe benzină 3.0 EcoBoost, un motor electric și un pachet de baterii pentru a dezvolta 450 CP și un cuplu de 840 Nm, transmisie automată cu 10 rapoarte, precum și o autonomie pur electrică de 40 de km în oraș. Explorer Plug-In Hybrid va fi oferit în două versiuni specifice, sportivul ST-Line, sau luxosul Explorer Platinum.


Cel mai versatil SUV al Ford din Europa va avea loc în habitaclu pentru șapte persoane, o capacitate de tractare de 2500 kilograme și o autonomie pur electrică de 40 de kilometri în oraș. Interiorul luxos este și bine tehnologizat – instrumentar de bord digital cu diagonala de 12,3 inch, dublat de sistemul Sync 3 cu ecran central de 10,1 inch. Disponibil cu tracțiune integrală, marele SUV mai are inclus și pachetul tehnologic „Terrain Management” care utilizează modulul selectabil Drive Modes (Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco și Deep Snow and Sand). Nu va fi însă ușor de manevrat în Europa – are peste 5 metri lungime, doi metri lățime și aproape doi metri înălțime – însă spațiul util interior poate ajunge la un total de 2274 litri cu rândurile doi și trei rabatate.


Strategia de electrificare a prins contur la evenimentul din capitala Olandei, alături de gama Kuga (mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid), de Explorer Plug-In Hybrid sau Tourneo Custom Plug-In Hybrid fiind prezentate și noile Fiesta EcoBoost Hybrid și Focus EcoBoost Hybrid. Ambele sunt dotate cu tehnologie mild-hybrid, având la bord un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG) în loc de alternator, un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volți și motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Pentru alte modele – dotate cu tehnologia EcoBlue Hybrid, asistența electrică este combinată cu motorul diesel de 2 litri.


Ford a prezentat și un concept – Transit Smart Energy – un minibus cu 10 locuri menit să experimenteze cu diverse soluții de maximizare a eficienței energetice și a autonomiei viitoarelor vehicule electrificate. Acesta a fost dezvoltat de inginerii Centrului Tehnic Ford Merkenich (Germania), are o autonomie de 150 de kilometri după 4 ore de încărcare și combină șasiul de Transit cu sistemul de propulsie electric de pe modelul StreetScooter Work XL. În plus, constructorul american a anunțat oficial (zvonurile circulă de mult) apropiata apariție – în 2020 – a unui SUV electric de performanță inspirat de Mustang, cu o autonomie de 600 km WLTP și încărcare rapidă.


Nu în ultimul rând, Ford a livrat la Amsterdam și o surpriză cu dedicație pentru România – prima imagine cu viitorul crossover Puma, un model care va mixa un exterior dinamic cu un interior foarte flexibil și tehnologia mild-hybrid pe 48 volți. Însă, cel mai important, acesta va fi produs la Craiova – alături de EcoSport. Ford a oferit și câteva detalii – sisteme de propulsie de până la 155 CP, precum și o ingenioasă soluție flexibilă de încărcare pentru portbagajul de 456 litri.


Renault își completează gama pentru România a modelului Captur cu noua serie limitată „Red Edition”. Bazată pe nivelul de echipare Intens, Red Edition are parte – în plus – de un stil sportiv, dotări suplimentare și performanțe îmbunătățite. Specifice pentru ediția specială sunt jantele din aliaj de 17 inch Sport diamond cut Black, tapițerie Alcantara TEP și cusături de culoare roșie, pedalier din aluminiu, scaune față încălzite şi lumini interioare LED. Captur Red Edition este disponibil cu noile motoare pe benzină 1.3 TCe 130 și TCe 150, cel
din urmă inclusiv cu opțiunea transmisiei automate cu dublu ambreiaj. Prețurile, cu TVA, variază între 19.100 și 21.100 euro.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE