Știri Video

(Video) Electrificarea la extreme – Mercedes-AMG Project One sau Ford Transit Plug-in Hybrid?

Vom trece mai devreme sau mai târziu la modalități mai eco de transport – iar asta înseamnă că electricitatea va sta la baza mai tuturor aspectelor cotidiene sau nu ale industriei auto.

Astfel, nu mai trebuie să ne mirăm că un hypercar inspirat direct din lumea nebună a competițiilor de motorsport – mai exact din regina F1 – este un model hibrid. Vorbim desigur despre magnificul Mercedes-AMG Project One, care din păcate de la lansarea oficială a fost cam „scump” la vedere (l-am văzut, întradevăr, expunând și ceva calități nautice dar și intrând în vorbă cu proprii designeri) – din fericire constructorul ne oferă un pic de timp „împreună” cu un exemplar filmat tocmai în Indian Wells Valley din California.

În schimb americanii de la Ford – care au de ținut ștacheta foarte sus în sectorul vehiculelor comerciale, unde sunt lideri și acoperă practic toate segmentele, de la Fiesta la personajul principal de astăzi, cunoscutul Transit. Dezvoltat în versiunea Transit Plug-in Hybrid, noul model electrificat nu este încă gata, fiind implicat acum în etapa testelor experimentale – desfășurate la Londra și de acum încolo și în Valencia, Spania.

„La Ford, suntem dedicați să atacăm provocările mobilității urbane – transportul de persoane și livrarea de bunuri și servicii – cu ajutorul inovației și a tehnologiei”, spune Steven Armstrong, președinte și CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Cum niciun oraș nu seamănă cu altul, e vital să privim problema mobilității din perspective variate. Studiul pe care îl vom realiza în Valencia ne va ajuta să adunăm informații legate de beneficiile pe care le pot aduce flotele mici și medii care rulează în principal în modul electric.”

În orașul spaniol, flote mici și medii de exemplare Transit Custom PHEV vor avea drept barem utilizarea motorului electric pe distanțe de peste 50 de km, propulsorul pe benzină de 1 litru EcoBoost fiind folosit pe post de „range-extender”, încărcând bateriile și eliminând astfel potențialele probleme de autonomie atunci când utilitara are parte de trasee mai lungi. Noul Transit PHEV va fi produs în serie din 2019, Ford având intenția de a investi 11 miliarde de dolari în propriul portofoliu electrificat. Acesta, actualizat recent, va include 40 de mașini electrificate la nivel global – din care 16 vehicule 100% electrice – până în 2022.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE