Știri Video

(Video) Două Porsche de legendă sunt cât se poate de clasice și de vânzare

Constructorul german este foarte ocupat cu sărbătorirea celor 70 de ani de la producția primului model Porsche, un moment perfect pentru ca tranzacțiile de modele clasice să țină capul de afiș al oricărui eveniment de profil.

Porsche se ocupă de modele contemporane precum superbul 911 Speedster Concept, însă ideea de a crea un astfel de model nu este nici pe departe foarte nouă – compania folosind acest nume pentru prima oară pe originalul 356 Speedster, un model convertible mai spartan și mai accesibil dedicat pieței americane. Exemplarul 356 A 1600 Speedster din imagini a fost produs în 1956 – singurul vopsit în culoarea Polyantha Red în acel an – el acum își are rezidența în Germania, de unde îl puteți aduce acasă pentru piperata sumă de €399.500!


Cel mai probabil la fel de interesant ar putea fi însă și acest 911S din 1977, care va fi oferit de către casa de licitații Bonhams în cadrul Goodwood Festival of Speed. El ar putea fi interesant din trei motive – este unul din cele mai dorite 911 neo-clasice, a fost utilizat în serialul cult european The Bridge (încadrat la categoria Scandi-noir pentru cei care sunt pasionați de așa ceva) și în plus toată suma obținută va fi utilizată în scopuri caritabile de către WaterAid. Acest exemplar Jäger Grun a fost „partenerul” doamnei detectiv Saga Norén – Sofia Helin, actrița din spatele personajului fiind ea însăși ambasadoare pentru WaterAid.


PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE