Știri Video

(Video) Dodge Challenger, Charger, SRT Hellcat, Redeye, Honda Pilot & HR-V – noutăți în stil american

Vara a sosit, drept pentru care industria auto este foarte „hot” și gata de acțiune – cel puțin peste ocean, unde deodată avem parte de îmbunătățiri ale seriilor Charger și Challenger de la Dodge, dar și ale celor dedicate familiilor aventuroase: Pilot și HR-V, de la Honda.

Să discutăm întâi despre modelele SUV japoneze, deoarece la Dodge situația merită dezbătută un pic mai pe larg. Astfel, Honda a decis că este timpul pentru câteva upgrade-uri văratice pentru modelul cu trei rânduri / opt locuri Pilot dar și mititelul HR-V. Acesta din urmă primește tehnologiile Honda Sensing (AEB, asistență la părăsirea/păstrarea benzii, cruise control adaptiv, etc.), noi versiuni de dotări (Sport sau Touring) cu sistemul Display Audio care include standard conectivitate Apple CarPlay / Android Auto, dar păstrează neschimbate opțiunile de propulsie.


Marele Pilot are în schimb parte inclusiv de ceva modificări ale designului exterior, acum o idee mai dinamic când este privit din față – alături de o gamă largă de noi opțiuni tehnologice. Și aici este oferită standard suita Honda Sensing, noul sistem de infotainment Display Audio cu CarPlay și AA, 4G LTE Wi-Fi, Honda CabinTalk și modificări pentru sistemul de entertainment din zona locurilor din spate.Dodge pare să creadă în continuare în steaua norocoasă a modelelor clasice – sedan sau coupe – dacă desigur aceasta este ajutată „discret” de îmbunătățiri majore pe partea de performanțe. Astfel, în ciuda faptului că atât Charger cât și Challenger utilizează platforma tehnică prezentată acum o decadă – în 2008 – constructorul american continuă să îi aducă numeroase îmbunătățiri, în principal menite să câștige inima fanilor datorită unui puternic surplus de adrenalină în timpul utilizării. Modelele pentru 2019MY pornesc pentru seria Challenger de la modelul SXT, urmat de versiunea Challenger GT ce poate fi echipată inclusiv cu sistem AWD în combinație cu motorizarea Pentastar V6 de 3,6 litri cu 305 CP.


Odată cu trecerea la V8 ajungem la Challenger R/T – Hemi-ul de 5,7 litri oferă 372 CP, fiind urmat de R/T Scat Pack cu 392 Hemi V8 care sare direct la 485 CP și primește, la fel ca Challenger SRT Hellcat, opțiunea Widebody Package. De la SRT Hellcat în sus avem și schimbări destul de vizibile – noi jante de 20 inch, precum și o nouă capotă a motorului ce aduce aminte de modele din anii de glorie muscle car (1960-1970) pentru a semnala trecerea la o putere crescută la 717 CP și 890 Nm. Sărim un pic la Charger SRT Hellcat deoarece sedan-ul de performanță a primit și el elemente noi – iar fanii le vor aprecia la adevărata lor valoare deoarece ele vin direct de pe Challenger Demon, fiind incluse sistemele launch assist și line lock, dar și After-Run Chiller sau torque reserve.„Cireașa” gamei Challenger va fi de acum încolo noua versiune Challenger SRT Hellcat Redeye, care pare să fie un demn înlocuitor pentru Demon, care deja a fost retras din producție. Americanii vor avea parte de nu mai puțin de 797 CP și 958 Nm – propulsorul V8 de 6,2 litri fiind oferit cu o transmisie automată cu opt rapoarte și nu mai puțin de 25 de componente schimbate sau îmbunătățite. Performanțele sunt evident amețitoare – chiar și de la distanță: 96 km/h (60 de mile americane) sunt bifați în 3,4 secunde, sfertul de milă este negociat în 10,8 secunde la 211 km/h iar viteza de top este de 327 km/h.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE