Știri Video

(Video) Detaliile fac astăzi „auto-nebunia” delicioasă: Golf R la 75 de ani, RED797_62818 și Ferrari 413

Nu am greșit titlul, deoarece nu Golf-ul R este cel care are 75 de ani, ci proprietarul, în timp ce atenția noastră a fost abătută de un post din social media care alătură cuvintele RED767_62818 cu Challenger și Dodge. Ah, să nu uităm și de acest proiect neoficial Ferrari… modelul 413.

Nu vă grăbiți să treceți peste porțiunea în care vorbim despre acest VW Golf din generația curentă, chiar dacă îl considerați aparent neinteresant, chiar și în versiunea de vârf R. Nimic nu este ceea ce pare aici – deoarece eroul acestei povești este orice altceva în afară de a fi normal. Sincer, nu ne-ar deranja să ajungem la fel odată ce atingem vârsta senectuții – proprietarul are nu mai puțin de 75 de ani.

Și este aparent pasionat de automobile performante – înainte de Golf R deținea un BMW M135i, și înainte de a vă gândi că a regresat de la șase la patru cilindri, vă spunem secretul: hot hatch-ul din Wolfsburg are 600 CP. Un detaliu, după care vă lăsăm să urmăriți povestea: sub capotă propulsorul de 2 litri turbo în patru cilindri a sărit de la cei 300 CP din fabrică inițial la 450 CP și acum la nu mai puțin de 600 cu ajutorul unui turbo de la Turbonetics – nu unul obișnuit, ci un prototip, acesta fiind doar al doilea exemplar produs de companie!

Dodge în schimb pare a se juca cu cifrele direct de pe linia de asamblare – un teaser recent de pe YouTube sugerând începutul unei (scurte, de această dată, nu ca în cazul modelului SRT Demon) noi campanii de promovare a unui produs nou. Acesta din urmă va purta cu mândrie numele Challenger pe noi culmi – la sfârșit apărând un text foarte criptic: „LOCK: RED797_19.” Ceva mai logic decât titlul – RED797_62818 – și nu putem decât să ne întrebăm dacă nu cumva astăzi compania nu va prezenta versiunea pentru 2019 a faimosului Challenger SRT…

Și ar fi bine să nu ne oprim din visare, deoarece nouă ne-a atras atenția pozitiv acest proiect neoficial al unui model Ferrari din anul… 2040. Autorul este designerul Shane Baxley iar creația sa a primit numele de Ferrari F413 – un model care pare pregătit să apară pe șosele undeva în următorii 20-30 de ani. Futurist, evident, însă haideți să ne închipuim cam care ar fi părerea fanilor de acum jumătate de secol dacă ar fi puși în situația de a vedea un 812 Superfast, de exemplu!

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE