Știri Video

(Video) De trei ori Zoe, Renault Zoe

(Video) De trei ori Zoe, Renault Zoe

Constructorul francez ne spune despre Zoe că a ajuns la cea de-a treia generație. Dincolo de interpretări, hatchback-ul compact cu nume feminin chiar este la a treia iterație tehnică – acolo unde contează cel mai mult… la nivelul acumulatorilor.

La șapte ani de la lansarea a ceea ce a devenit la un moment dat cea mai bine vândută mașină electrică din Europa, noul model evoluează încă odată – în 2012 originalul sosea cu acumulatori de doar 22 kWh. În 2016 Zoe Z.E. 40 prelua conducerea cu un pachet de acumulatori de 41 kWh (dimensiunile rămâneau aceleași!) – iar acum noul Zoe Z.E. 50 se ridică la nivelul competitorilor cu un pachet de baterii de dimensiuni și mai mari: 52 kWh. Mănușa a fost aruncată de noile Peugeot e-208 sau fratele german Opel Corsa-e, iar Renault nu a întârziat cu răspunsul.Foarte important, autonomia în mult mai realul ciclu WLTP (față de anacronicul NEDC) a crescut la 390 de km cu o singură încărcare. Iar opțiunile de reîncărcare primesc o binemeritată adăugire – conexiune de tip DC (curent continuu), alături de conexiunea AC type-2, pentru până la 50 kW. Acasă, la un wallbox de 7 kW, încărcarea completă durează 9 ore și 25 de minute – în fix opt ore există autonomie pentru 300 de km. La terminalele publice de 22 kW, Zoe recuperează până la 125 kilometri în 60 de minute, iar la 50 kW energia primită în jumătate de oră echivalează cu aproximativ 150 de km.În plus, de acum, există și versiunea R135, cu motor de 100 kW / 135 CP și un cuplu de 245 Nm care îi permite să ajungă de la 80 la 120 km / h în doar 7,1 secunde, fiind cu 2,2 secunde mai rapid decât motorul R110. Acum atinge 0-100 km / h în mai puțin de 10 secunde. În plus, viteza maximă a noului Zoe a crescut la 140 km/h. Are și un nou mod de conducere „B mode”, în care șoferul aproape nu mai are nevoie de utilizarea pedalei de frână. Inginerii au reproiectat și infrastructura electrică de la bord, astfel încât Zoe are de acum o integrare completă a tuturor senzorilor și a funcțiilor automate care sunt esențiale pentru noile sisteme de asistență a șoferului (ADAS).


Cât despre stilul adoptat, Zoe rămâne la fel de ușor de recunoscut. Îmbunătățirile nu schimbă complet caracterul citadinei Renault, ci în special o modernizează – Zoe are doar tehnologie de iluminare LED (faruri, lumini ceață, stopuri, semnale de direcție), precum și numeroase modificări menite să transforme mașina electrică într-un companion „cool”. Nu au fost omise jantele (15-17 inch) sau culorile noi – Bleu Celadon, Rouge Flamme şi Blanc Quartz. Interiorul este însă mult mai substanțial modificat – iar atmosfera capătă o vizibilă tușă premium. Zona tech este acoperită exact cum trebuie – cu un nou instrumentar de bord digital de 10 inch pentru șofer și ecranul central vertical de inspirație Clio, de 9,3 inch.

Tag-uri

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE