Știri Video

(Video) De pe mapamond – Toyota Crown Nr. 15, Renault Alaskan Formula Edition, Ram cel american, Panda de record și un ceas aniversar… pentru Porsche

Bijuteriile din „coroana” Toyota au ajuns în Japonia la ediția cu numărul 15, Renault a decis că este timpul să omagieze Formula 1 cu un… pickup, Ram are idei destul de ne-americane, Fiat celebrează noul Panda Waze cu un record, iar Porsche discută despre trecerea timpului.

Cu toate că producătorul japonez are deja o marcă separată de lux – Lexus – Toyota are grijă să ofere fanilor săi și propriile opțiuni în zona premium, spre exemplu modelele Century și Crown. Cel din urmă tocmai a fost prezentat într-o formă nouă – ajuns acum la generația cu numărul 15! Japonezii par însă gata să o ia de la capăt, deoarece consideră noul Crown ca primul dintr-o nouă clasă de modele conectate – printre echipamentele standard existând și un DCM (data communication module). Crown este bazat pe noua platformă TNGA și în ciuda dimensiunilor impozante – lungime de 4902 mm – a fost testat pe Nurburgring, fiind oferit cu trei propulsoare: 2 litri turbo de 245 CP, 2,5 sau 3,5 hibrid – cu baterii NiMh sau Li-Ion și puteri de 226 sau 359 CP.
Renault pare în schimb să treacă peste faptul că nimeni nu asociază Formula 1 cu zona vehiculelor comerciale, deci nici cu pickup-ul Alaskan, și a decis să celebreze implicarea sa în competiția regină cu ajutorul seriei speciale Alaskan Formula Edition. Noi nu suntem foarte mirați – dacă vă mai aduceți aminte, au procedat la fel și cu van-urile Kangoo, Trafic și Master anul trecut, iar schimbările sunt din păcate doar de ordin stilistic – sub capotă a rămas nemodificat turbodiesel-ul de 2,3 litri și 190 CP, propulsor oferit și pe Nissan Navara sau Mercedes-Benz Clasa X.


În schimb, Fiat a decis că este timpul pentru câte un exemplar Panda pentru fiecare zi a anului – 365 de exemplare ale micii citadine s-au adunat la un loc pentru un record, marcând cea mai numeroasă adunare a acestui model din lume. Interesant, locația aleasă a fost… orașul Pandino din Italia – constructorul profitând de ocazie pentru a scrie cu ajutorul a 200 de automobile numele celei mai noi versiuni – Panda Waze. Și Porsche a avut recent o idee năstrușnică – a decis să celebreze trecerea timpului (de exemplu, cei 70 de ani aniversari) cu ajutorul Porsche Design, care a creat un ceas aniversar premium, produs în doar 70 de exemplare și oferit doar în America pentru a celebra inclusiv cea de-a șasea ediție a „Porsche Rennsport Reunion.”


Cât despre americanii de la Ram, aceștia par să fi preluat direct o pagină din manualul de vânzări al colegilor europeni de la FCA – adoptând strategia conform căreia o generație nouă a unui model poate trăi foarte bine și frumos o perioadă alături de versiunea pe care tocmai a înlocuit-o. Așa se va întâmpla cu noul Ram 1500, care va fi comercializat alături de precedentul model, redenumit Ram 1500 Classic, cel puțin pe parcursul producției MY 2018. Nici Ram Commercial Trucks nu sunt departe – divizia comercială a brand-ului american oferind la vânzare în SUA modelele ProMaster și ProMaster City, în esență faimoasele Fiat Ducato și Doblo. Acestea au fost îmbunătățite recent din punct de vedere estetic dar mai ales tehnic – ProMaster are parte de trei noi versiuni și o capacitate de încărcare crescută cu până la 108 kg, în timp ce modelul City are parte de o eficiență sporită datorită introducerii transmisei automate cu nouă trepte.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE