Știri Video

(Video) De la lume adunate: record Land Rover, ultimul Huayra, Speedtail, sau tesere de performanță

Conform Guinness World Records, cea mai mare congregație Land Rover a fost înregistrată de curând la „Billing Off-Road Show”, Pirelli Design ne oferă o boxă Bluetooth în formă de pneu de Formula 1, iar despre restul noutăților veți citi în cele ce urmează mai în detaliu.

Despre evenimentul Billing Off-Road Show nimeni nu a mai auzit până acum în afara Marii Britanii, însă iată că situația s-a schimbat după ce Guinness World Records a confirmat pozitiv tentativa de a organiza acolo cea mai mare paradă din lume formată exclusiv din vehicule Land Rover și Range Rover – cu nu mai puțin de 640 exemplare la un loc. Evident, ideea are legătură cu aniversarea celor 70 de ani de Land Rover – recordul având inclusiv câteva elemente stricte: distanța pe parcursul paradei a fost de exact două lungimi de mașină (peste 3 km lungime în total) și participanții nu au putut devia de la traseu nici măcar pentru clasicele opriri la… toaletă.


De la expertul în off-road trecem direct la exotismul unui supercar italian – Pagani a produs ultimul exemplar (L’Ultimo – numărul 100) Huayra Coupé, „îmbrăcat” pentru a se asorta cu bolidul campion Mercedes-AMG F1 al lui Lewis Hamilton și trimis la un dealer din Miami. Noi am văzut deja această ultimă creație – însă pe atunci aveam parte de imagini generate pe calculator: acum este timpul să admirăm splendoarea pe șosea… nu în iarbă.


Avem parte și de idei trăsnite – Pirelli Design a decis să ofere o „coloană sonoră” pneurilor, cu ajutorul unui nou difuzor Bluetooth care pare replica la scară redusă a cauciucurilor utilizate de echipele de Formula 1 în timpul testelor în tunelul aerodinamic. Sau dacă vreți, gadget-ul este disponibil și în una din cele nouă culori ce desemnează diferitele compoziții – în timp ce boxa în sine a fost produsă de specialiștii Ixoost. Aceasta este dotată cu un procesor de semnal digital de 100 wați, midwoofer și twitter, conexiunea cu orice dispozitiv audio fiind realizată prin Bluetooth 4.0 – dar și un preț pe măsură: 2400 euro.


În schimb Bentley sunt ceva mai serioși… însă nu cu mult. Ei au pornit o competiție menită să se alăture aniversării primului secol de existență (1919 – 2019)… care însă nu are nimic de-a face cu automobilele. Și astfel, Bentley Motors vrea să găsească un tânăr designer care să creeze mobilier exclusivist – câștigătorul își va vedea proiectul transpus în realitate printr-o ediție limitată de 100 de exemplare produse de Bentley Home și expuse la prestigiosul Salone del Mobile di Milano de anul viitor.McLaren nu se joacă însă cu creațiile… constructorul britanic a prezentat primul teaser și a anunțat oficial numele succesorului spiritual al faimosului McLaren F1. Cel mai rapid automobil din istoria mărcii – mai rapid chiar și decât noul Senna – se va numi simplu Speedtail, un nume cu mult mai potrivit decât secul BP23, așa cum era cunoscut noul „hyper GT” până în acest moment. Avem de altfel și o cifră exactă: 243 mph (391 km/h) – cu 3 mile mai rapid decât McLaren F1 (care a deținut titlul de cel mai rapid automobil de serie vreme de 2 decade), dar și cu 32 peste cifra oficială înaintată de Senna.

Nici Lamborghini nu se joacă – decât cu sufletul nostru – și ne arată chiar de două ori capabilitățile impresionante ale noului Aventador SVJ, iar noi nu putem decât spera că dezvăluirea sa (inclusiv a unui posibil nou record pe Nurburgring) este cât mai apropiată.


Încă un pic, deoarece nu am terminat încă teaser-ele: mai avem și de la Hyundai. Coreenii ne anunță iminenta apariție a celui de-al treilea model (i30 N pentru Europa și Veloster N pentru America) al subdiviziei de performanță „N”: i30 Fastback N. Camuflat, noul semi-sedan rapid a fost surprins în timpul testelor, desfășurate inclusiv la Centrul European Hyundai aflat chiar în interiorul premiselor faimosului circuit Nürburgring, din Germania.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE