Știri Video

(Video) Daimler este când serios… când absolut hilar! (Eco)Bonusul vine de la Audi

Știați că actorul american Danny Trejo – e posibil să-l știți mai degrabă drept „superbul” antierou Machete – este de fapt finlandez și are un semitrailer Actros 2663?! Partea serioasă a știrii noastre are legătură cu modelul electric Mercedes-Benz EQC, dar și cu viitoarea strategie de electrificare de la Audi. 

Deci să vorbim despre viitorul SUV electric al celor de la Mercedes… am glumit, haideți să ne dumirim întâi care este legătura dintre un camion Mercedes și un actor specialist… în roluri „speciale” și de obicei extrem de hilare (chiar și atunci când tonul filmului este de fapt serios). Ca să fim sinceri, Daimler nu ne-a povestit de fapt cum a ajuns Trejo pe lateralele unui camion purpuriu… din Finlanda. Ne-au spus în schimb istoria acestui semitrailer… altfel (ca să ne limităm un pic trăirile interioare conflictuale – gen hohote de râs și ochi dați peste cap, dar și admirație pentru curajul de a te plimba în așa ceva…).


Acesta aparține camionagiului finlandez Miks Auvinen și șoferului companiei sale – Kuljetus Auvinen – Arto Simola, cei doi transformând acest cap tractor Actros 2663 dotat cu propulsorul de 460 kW / 617 CP și cele două semiremorci într-un adevărat „show truck” – denumit… „Lowrider”. Da, și noi am ridicat o sprânceană cu privire la numele de alint, dar deja ne așteptam să fim cât se poate de surprinși… deoarece exteriorul extravagant nu este nici măcar piesa de rezistență. Aceasta este de fapt cabina… una dominată de catifea mov și piele netedă albă. Desigur, factura pentru Lowrider nu a fost deloc una mică – 450.000 de euro (oare cât din această sumă s-a dus pe drepturile de autor pentru utilizarea imaginii faimosului Machete?!).Să ne întoarcem la treburi mai serioase – noi am reușit deja să ne stăpânim râsul… Mercedes-Benz a decis că ar fi cazul să ne informeze de ultimele sale progrese electrice, ce au deocamdată legătură doar cu dezvoltarea și testarea prototipurilor de pre-serie EQC. Așa cum deja știm, primul model complet electric al noului sub-brand Mercedes-Benz – EQ – va fi lansat anul viitor. Noutatea este că EQC a reușit să finalizeze fără probleme durele teste în condiții de iarnă desfășurate în Suedia între ianuarie și martie – teste cu atât mai importante cu cât avem de-a face cu un automobil electric, care pot întâmpina probleme majore în timpul acestui anotimp. Odată cu sosirea verii, EQC va trece în extrema cealaltă – testele complete la temperaturi ridicate, desfășurate în sudul Europei.


Și dacă tot am discutat despre electrificare, ne-am adus aminte că și rivalii de la Audi au noutăți majore în segment – propriul lor crossover complet electric, e-tron, urmând să ne fie dezvăluit oficial pe 30 august. Mai mult de atât, printre noutățile „corporatiste” ale companiei (tocmai a avut loc o nouă ediție a adunării generale a companiei) aflăm și câteva date importante ce fac parte din strategia sa viitoare de electrificare. Mai exact, Audi vrea să atingă vânzări de 800.000 de exemplare ale modelelor sale electrificate (peste 20) la nivelul anului 2025, în timp ce locațiile de producție ale constructorului vor deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 la sfârșitul decadei viitoare.PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE