Știri Video

(Video) Clasic înseamnă cu siguranță și foarte stilat

Astăzi avem vintage pentru toate gusturile – cu aromă britanică de Bentley, cu legături intrinseci cu lumea motorsport-ului, cu design retro dar compuși moderni și cu restaurare în stil… tuning.

Când te gândești la mărci de tradiție din Anglia, cu siguranță printre primele menționate trebuie să fie și Bentley – inclusiv datorită unor detalii precum faptul că dealer-ul său cel mai „bătrân” a fost înființat tocmai în… 1927. Acum, la mai bine de nouă decade distanță, acesta este la fel de modern precum marca – însă totuși păstrează cu sfințenie tradiția. Jack Barclay Bentley, pe numele său, se află localizat în districtul Mayfair din Londra și tocmai a trecut printr-o modernizare completă.


Când te gândești la cel mai costisitor automobil din lume, cu siguranță trebuie să combini două cuvinte – Ferrari și clasic – iar cunoscătorii vor mai adăuga și 250 GTO… Cu prețuri de multe milioane de dolari ($38 milioane, dacă ne aducem bine aminte) Ferrari 250 GTO este cu siguranță un model de invidiat – inclusiv din prisma colecționarilor care pentru alte automobile găsesc cu greu piese de origine. Nu este cazul aici, deoarece spre exemplu Pirelli tocmai a adăugat la gama sa de modele de pneuri dedicate vehiculelor istorice de prestigiu (mai cuprinde și modelele Cinturato CN72 pentru Maserati sau P7 și CN36 pentru Porsche) noul „Stelvio Corsa”… Aspectul este apropiat de al originalului – însă tehnologia este din secolul XXI, asigurând o tracțiune mai bună în orice condiții, precum și siguranță și fiabilitate sporite.


Ei bine, considerentele din urmă cu siguranță nu au fost în mintea lui John Surtees atunci când utiliza BMW-ul său 507 în călătoriile „de afaceri” între Anglia și Italia, adesea utilizând faimosul pas Simplon – sau pe cel din Brenner dacă avea treabă și pe la BMW… adesea parcurgând întreaga distanță într-o singură zi. Nu uitați, este vorba despre un 507 modificat de BMW după specificațiile lui Surtees, faimos pilot al anilor ’50-’60 care s-a încununat de succes (opt Campionate Mondiale, inclusiv în Formula 1) atât în competițiile pe patru roți…cât și pe două roți. Ei bine, un pasionat va avea și el ocazia de a-l încerca, deoarece acest 507, cu Surtees singurul său proprietar, va ajunge la licitație… estimările fiind undeva în jurul valorii de 3 milioane de dolari!


Iar piesa – piesele de fapt – de rezistență au fost ca de obicei păstrate pentru final. Este vorba despre patru modele clasice de la Mercedes-Benz, trecute prin mâna experților de la divizia specializată a tuner-ului Brabus. Da, în caz că nu știați, specialiștii aftermarket renumiți pentru plăcerea de a crea adevărate „rachete” pe roți sunt și foarte buni în recreerea unor originale… ceva mai trecute de vârsta a doua, sau chiar a treia. De această dată Brabus Classic s-a ocupat de nu mai puțin de patru modele Mercedes – 280 SL Pagoda, 280 SE 3.5 Cabrio și două 300 SL, un Roadster și un Gullwing.
PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE