Știri Video

(Video) Citroen îmbunătățește micul C1 pentru 2018

Constructorul francez vrea să mențină mica citadină relevantă pentru clienți operând subtile modificări estetice, tehnologice și la nivel de confort pentru 2018 – iar pentru cei pretențioși inaugurează și noile serii speciale „ELLE” și „Urban Ride”.

Vehicule dedicat în mod special aglomerărilor urbane, C1 sosește în această primăvară cu câteva subtile modificări estetice – monograma Citroen și aspectul celor două „chevroane” au fost modificate conform noii linii de design a casei, au fost adăugate două noi culori (Nude în loc de Jelly Red, Calvi Blue în loc de Smalt Blue) iar interiorul este și mai ușor de personalizat. Astfel, apar noi opțiuni pentru tapițerie, precum „Square Blue Cloth” și noi decoruri – Metropolitan Grey sau Urban Blue Color Pack.


La capitolul tehnologie, 2018 marchează introducerea sistemelor de recunoaștere a limitelor de viteză și creșterea funcționalităților din zona conectivității: sistemul Mirror Screen este acum compatibil cu cele mai importante standarde – Apple CarPlay, Android Auto și Mirror Link. În plus, motorizarea de 1 litru VTi în trei cilindri, dezvoltată de către Toyota, este de acum conformă cu standardul Euro 6.2 și oferă un pic mai multă putere (72 față de 68 CP în trecut).


Cât despre noile serii speciale, vă putem spune că C1 ELLE a fost desigur rezultatul unei colaborări între Citroen și brandul fashion ELLE, dezvoltat pentru a fi complementar cu seria specială C3 ELLE prezentată la începutul anului. Dedicat nu doar doamnelor precum C1 ELLE, noua ediție limitată C1 Urban Ride pune accent mai ales pe posibilitățile de personalizare, și mai ales poate fi comandat în versiunea open-top C1 Airscape. Aceasta din urmă are parte de un acoperiș textil ce poate fi rulat electric, cu o suprafață generoasă de 800 x 760 mm – pentru a oferi o experiență în stil „roadster” fără a sacrifica elementele practice ale micii citadine.

Mai avem și alte noutăți din interiorul grupului PSA – spre exemplu Citroen a anunțat recent că va renunța la denumirea C4 Picasso pentru monovolumul compact, rebotezat drept C4 și Grand C4 SpaceTourer de acum încolo. În plus, grupul PSA, alături de Amazon, Criteo, Facebook, Faurecia, Google, Microsoft, Naver Labs, Nokia Bell Labs, Suez și Valeo se alătură CNRS, Inria și PSL University pentru a pune bazele Institutului PRAIRIE, un centru de excelență dedicat studiului AI – Inteligența Artificială.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE