Știri Video

(Video) BMW are de acum abonament în SUA, noi vrem un M5 „la cartelă”

Automobilele se transformă din ce în ce mai rapid în adevărate dispozitive mobile „smartphone” pe roți – cu funcții avansate de conectivitate, internet permanent în interior și de ceva vreme oferind chiar disponibilitatea achiziționării lor la „abonament”.

Spre exemplu, Volvo a lansat concomitent nu doar primul său crossover din Seria 40 – XC40, ci a prezentat și o nouă modalitate de a deține automobilul, prin intermediul serviciului „Care by Volvo”. Iar exemplele ar putea continua cu Porsche Passport și Book by Cadillac – numitorul comun fiind deja evident, aceste sisteme de subscripție fiind oferite de către mărci premium. Recent, constructorul german a decis să intre și el în „horă” – oferind în America, prin intermediul BMW Financial Services noul serviciu „Access by BMW”. Spre deosebire de un abonament telecom, unde puteți lua de obicei un singur telefon, subscripțiile din industria auto sunt ceva mai flexibile: BMW, la fel ca rivalii săi, oferă acces la o flotă diversificată de modele contra unei plăți singulare, efectuată lunar.

Momentan programul se derulează sub formă de pilot, în localitatea Nashville din Tennessee – membrii Access by BMW putând solicita foarte rapid și ușor un automobil nou conform planului propriu de utilizare via o aplicație pentru smartphone, cu un serviciu de concierge disponibil pentru a efectua livrarea. Avantajele sunt evidente, plata fiind momentan de 2000 sau 3700 dolari – membrii pot schimba automobilele de câte ori doresc pe lună, concierge-ul le livrează personal vehiculele curate și alimentate, cu preferințele personale deja pre-selectate, iar baza de selecție este mai mult decât diversă. Abonamentul „Legend” oferă acces la Seria 4 Coupe sau Convertible, Seria 5 sau 530e iPerformance, SUV-ul X5 sau X5 xDrive40e iPerformance și chiar la năbădăiosul M2. Versiunea „M” vine la pachet cu toate bunătățile – M4, M5, M6, X5M sau X6M.

Că tot am amintit și de noul M5, nu putem trece cu vedere vestea că acesta a fost votat de membrii juriului internațional World Car Awards drept „World Performance Car 2018” – a șaptea oară când marca primește un premiu în cadrul prestigioasei competiții. Iar dacă vă întrebați, la general, noul World Car of the Year 2018 este nimeni altul decât SUV-ul Volvo XC60, aducând practic o victorie totală pentru suedezi – deoarece noul XC40 a fost la rândul său încununat drept European World Car of the Year.

 

 

Aurel Niculescu

comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE