Știri Video

(Video) Artă și fascinație, ba chiar și un pic de copilărie

Fanii Lego și ai faimosului spion britanic James Bond au un motiv de bucurie – sub forma noului kit JB Aston Martin DB5, Porsche are 70 de ani dar și chef de fotografii artistice cu Peter Lindbergh, iar McLaren Senna By MSO ne face de-a dreptul verzi de invidie.

Clar, noul kit Lego 007 va candida la titlul de capodoperă a companiei daneze pentru anul 2018 – cel puțin în inimile fanilor pasionați de aventurile automobilistice ale celebrului spion James Bond. Pe numele său complet „Lego Creator Expert James Bond Aston Martin DB5”, kit-ul are 1295 piese, dar mai ales câteva surprize: plăcuțe de înmatriculare rotative, mitraliere ascunse, un scut pentru lunetă, telefon în portieră și mai ales… un scaun ejectabil funcțional!Pentru treburi ceva mai serioase avem escapada artistică a constructorului german – parte din evenimentele „70 years of Porsche sports car” – în care compania i-a dat mână liberă cunoscutului fotograf Peter Lindbergh, care a schimbat subiectele „fashion” pe conceptul Mission E și legendarul 911. Locația – o plajă din Ault, partea de nord a Franței. Proiectul a fost atașat inclusiv seriei „Porsche Talent Project”, astfel încât tânărul artist Skander Khlif, din Munchen, a avut ocazia să devină „umbra” maestrului și să realizeze propriile cadre cu ajutorul mentorului ad-hoc.


Nu în ultimul rând trebuie să vorbim un pic și despre acest McLaren Senna by MSO – ultimul element fiind evident dovada că avem de-a face de fapt cu un exemplar unicat. Este primul Senna livrat în America de Nord și Michael Fux din New York City și-a dorit ceva cu adevărat special. Spre exemplu vopseaua specială „Fux Green” – în timp ce restul modificărilor (multe doar de detaliu, precum prinderile centrale ale jantelor vopsite albastru/roșu) vor putea fi admirate pe viu de public odată cu prezentarea oficială de la „The Quail” din timpul evenimentului „Monterey Car Week” de luna viitoare.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

abonamente auto motos si sport

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE