Știri Video

(Video) America se laudă cu Sierra Elevation, Super Cruise și… Daimler Trucks

În ciuda faptului că Daimler este o companie germană, nu trebuie să ne mirăm că are și o puternică componentă locală pe piața din nord-americană, în timp ce GMC Sierra sau Cadillac Super Cruise aproape că nu mai au nevoie de vreo prezentare pentru a le identifica cu locul lor de origine.

Continuăm seria noutăților de azi cu o vizită pe continentul american, în replică la turul de forță executat pe Bătrânul Continent ceva mai devreme. Primul pe listă – nu neapărat în ordinea „frumuseții” este noul GMC Sierra, truck-ul american frate cu Chevrolet Silverado în lupta contra „inamicilor” Ford F-150 sau Ram 1500. GMC adaugă acum o nouă versiune pentru Sierra, Elevation – un model fără „brizbizurile” Denali, mai degrabă orientat către aceeași zonă de clienți pe care o țintește și Ram 1500 Tradesman. Compania arată cu această ocazie și configurația „double-cab” (intermediară între cea cu două locuri și crew cab), în timp ce sub capotă apare o motorizare cu patru cilindri în linie: 2,7 litri turbo de 310 CP și 472 Nm. Nu lipsesc transmisia automată și opțiunile RWD sau 4WD, precum și pachetul opțional X31 Off Road (cutie de transfer, amortizoare Rancho, diferențial spate blocabil, HDC, etc.) sau sistemul ProGrade Trailering.Cadillac a decis că este timpul pentru sistemul Super Cruise să treacă de la statutul de exclusivitate pentru modelul sedan CT6 la cel de opțiune pentru întreaga gamă, începând cu 2020. Pentru cei nefamiliarizați, Super Cruise este un sistem de asistență semi-autonom, foarte asemănător cu Tesla Autopilot, care însă permite cedarea totală a controlului volanului (șoferul nu mai trebuie să țină mâinile pe el) în anumite condiții – cea primordială fiind legată de menținerea nivelului de alertă a conducătorului (monitorizat video). În plus, producătorul premium, unul dintre pionerii tehnologiilor connected – CTS oferă un sistem V2V (comunicare între vehicule) – va oferi începând cu 2023 pe un crossover încă nedezvăluit sisteme connected de tip V2X (vehicle to everything).


Daimler Trucks, unul dintre cei mai cunoscuți producători de camioane la nivel global, își întărește prezența în America în zona noilor tipuri de mobilitate prin două inițiative majore. Prima are legătură cu noul Automated Truck Research & Development Center, primul de acest tip al Daimler Trucks & Buses din SUA, cu sediul la Portland. Inginerii vor lucra la noile tehnologii de automatizare a condusului în sectorul comercial greu împreună cu colegii din Stuttgart și Bangalore, India – Daimler Trucks urmărind să accelereze dezvoltările din sector cu investiții de 500 de milioane de euro în e-mobilitate, conectivitate și tehnologii de automatizare ale vehiculelor destinate uzului comercial.


În plus, compania germană a pus bazele noului său E-Mobility Group (EMG), o primă evoluție a acestei subunități implicând prezentarea pentru piața americană a două noi modele de camion complet electrice: modelul heavy-duty Freightliner eCascadia și cel de categorie medium-duty Freightliner eM2. Pentru început, clienți selectați atent vor avea parte de o flotă de 30 de vehicule înainte de sfârșitul anului, cu producția de serie fiind programată pentru anul 2021. Freightliner eCascadia este un camion de clasă 8 (heavy-duty, distanță lungă) bazat pe modelul standard omonim Cascadia, având la bord 730 CP electrici și un pachet de acumulatori imens, de 550 kWh, suficient pentru un parcurs de până la 400 km și capabilități de reîncărcare rapidă DC la 80% în 90 de minute (autonomia fiind de 320 km). eM2 106 este în schimb menit pentru operațiunile de distribuție locală și de livrări/curierat, având la bord 480 CP și acumulatori de 325 kWh pentru o autonomie de aproximativ 370 km.


Aurel Niculescu

1 comentariu

Click aici pentru a comenta

  • iubit pick-ul anterior – manevrare ușoară și cabină confortabilă. sper ca aceasta este chiar mai buna. judecând după specificațiile date, trebuie să fie.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE