Știri Video

(Video) America este un pic ciudată astăzi

Un Baby Driver pentru Jaguar Smart Cone Challenge la New York, Fiat 500 se dă „Urbana Edition”, Toyota se joacă de-a xerox-ul, japonezii de la Honda ne oferă un deja vu, în timp ce GMC și Ram se luptă… pe teren accidentat și la cursele de cai!

Să ne explicăm – astăzi noutățile de peste ocean sunt extrem de eclectice – aparent datorită apropierii de momentul începerii Salonului Auto de la New York, dar în orice caz, nu numai. Ansel Elgort, actorul care a încântat pasionații de cinema, muzică și automobile deopotrivă în „fashion-action-ul” Baby Driver a avut, spre exemplu, parte de o experiență electrizantă datorită britanicilor de la Jaguar. Invitat să ia parte la exercițiul (de marketing) Jaguar Smart Cone Challenge, el a avut ocazia să testeze și capabilitățile noului crossover electric I-Pace, ce va debuta în fața publicului nord-american la New York.

Tot la New York – oraș recunoscut pentru traficul său – vizitatorii vor avea ocazia să vadă noua citadină Fiat 500 Urbana Edition, o serie specială dotată cu jante negre de 16 inch, o serie de elemente de caroserie tot negre și… mai multe elemente negre la interior. Asta nu este tot, deoarece citadina este secondată de versiunile Urbana pentru 500L și 500X – în caz că cineva are nevoie de loc și pentru copii sau chef de aventuri în afara junglei urbane.


Și dacă tot vorbim despre automobile de mici dimensiuni, ar fi cazul să discutăm un pic despre încurcătura din camera xerox-ului, marca Toyota. La noi în Europa situația este ceva mai clară cu modelul Yaris, iar japonezii par să încerce o clarificare și pe teritoriul SUA. Astfel a apărut modelul Yaris Sedan – însă din punctul nostru de vedere confuzia de fapt a sporit. Odinioară se numea Scion iA – a devenit apoi Toyota Yaris iA când marca Scion a fost închisă – iar odată cu restilizarea va deveni Yaris Sedan. Nedumerirea noastră cea mai mare nu este însă legată de nume – ci de faptul că Toyota a tras „la scaner” o Mazda…


Dacă nu vă doare capul încă după acest mic episod MazToy, e posibil să nu scăpați de migrenă după o privire atentă acordată noului Honda Insight. Constructorul nipon a reușit să ne facă și pe noi să ne chestionăm memoria – deoarece Insight, reînviat după un hiatus ce a ținut din 2014 încoace, a fost prezentat sub formă de prototip de pre-producție la Detroit în cadrul NAIAS (North American International Auto Show). Modelul de serie aterizează cu tot cu a sa grilă „flying wing” la Salonul Auto de la New York, dotat fiind cu ce mai nou generație a soluției hibride Honda Integrated Motor Assist – propulsorul de 1,5 litri și motorul electric generează împreună 151 CP și 267 Nm, eficiența fiind de 55 mpg (miles per gallon – aproximativ 4,3 litri/100 km) în oraș.


Cât despre brandurile dedicate trup și suflet pasiunii americane pentru pickup-uri, vă putem oferi două exemple recente, ambele năstrușnice, provenite din gamele constructorilor GMC și Ram. Spre exemplu GMC consideră că un pickup nu este din start suficient de capabil în afara șoselelor (da, nu e o surpriză, americanii își pot cumpăra pickup-uri cu tracțiune pe o singură punte!) dacă nu are parte și de AT4, semnătura noului lor sub-brand dedicat activităților off-road. Drept promisiune a lucrurilor bune ce vor urma, ei vor prezenta la Salonul Auto de la New York modelul Sierra AT4 – dotat cu numeroase elemente menite să îl facă nu doar un cărăuș, ci și un cățărător.


O cu totul altă întrebuințare ar trebui să îi dea proprietarul noului Ram 1500 Kentucky Derby Edition – model de lux bazat pe versiunea de top Limited și inspirat din lumea curselor cu cai. Cursa omonimă este probabil cea mai cunoscută competiție de gen din America, anul acesta urmând să se desfășoare la Churchill Downs pe 5 mai – însă nu ne așteptăm ca întreaga audiență să sosească în noua ediție limitată de la Ram, deoarece doar 2000 de unități vor fi produse. Chiar dacă va avea atașată o rulotă de transport cabaline în spate, proprietarul va avea parte de tot luxul posibil – felurite tipuri de piele, lemn natur, elemente de decor din metal și un sistem de infotainment de 12 inch – plus o grămadă de alte elemente care ar face invidios și un mânz!

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE