Știri

Tuning-ul este la fel de diversificat pe cât este și natura umană

Vă doriți astăzi un hatchback compact cu performanțe de supercar, mâine un „barbar” pickup gata de acțiune oriunde sau poate o reinterpretare modernă a clasicului ‘Vette? Nici o problemă, piața de aftermarket este la fel de diversificată pe cât suntem noi de diferiți unii de alții.

Specialiștii germani de la Posaidon sunt responsabili pentru crearea unui hot hatch compact capabil să se ia la întrecere – pe Nurburgring, sperăm noi – cu majoritatea modelelor sport cu pretenții de supercar. Nu de alta, dar puternicul Mercedes-AMG A45 de serie pare mic copil pe lângă versiunea Posaidon – propulsorul de 2 litri turbo în patru cilindri fiind convins să dezvolte acum 550 CP (aproape 170 peste versiunea de serie) și un cuplu maxim de 660 Nm – versus 475 Nm înainte.


Dacă însă vă gândiți la incursiuni off-road și vă doriți să fiți în continuare vizibili de la o distanță cât mai mare, vă propunem să mergeți în Marea Britanie pentru a prelua un Mitsubishi L200 Barbarian SVP II – o ediție specială a cunoscutului pickup creată de divizia „Special Vehicles Projects”. Japonezii au optat pentru o schemă de culori mai mult decât evidentă, prezentă peste tot – de la jante la caroserie sau interior. Un turbodiesel de 2,4 litri și 177 CP legat la sistemul Super Select 4WD își face treaba de sub capotă, totul pentru un preț „modic” de £29.830 – în timp ce exclusivitatea este asigurată de cele doar 250 de unități disponibile.


Acum să trecem oceanul la americanii de la Equus Automotive (nici o legătură cu modelul Hyundai Equus, așa cum puteți vedea din galeria foto) – reprezentanți ai curentului coachbuild local și dornici de atragere a fanilor de Chevrolet Corvette clasice. Ca de obicei, „gusturile nu se discută”, astfel încât vă lăsăm să descoperiți singuri multiplele referințe la generații clasice de Corvette (spre exemplu luneta despărțită este o aluzie clasică la coupe-ul din 1963) și să decideți dacă mixarea lor a fost cu succes. Important este că modelul Throwback va fi produs în doar 25 de exemplare și clienții vor putea opta pentru 1000 CP și 1114 Nm, capabilitățile fiind pe măsură: 2,5 secunde până la standardul american de 60 mph (96 km/h) și o viteză maximă de peste 355 km/h.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE