Știri

Toyota ne arată mai mult din Avensis facelift

Actualul model de Toyota Avensis a ajuns la cea de-a doua restilizare de când a fost lansat în 2009.

Text: Andrei Nedelea

2015-ToyotaAvensis-43

Avensis primește noua față a mașinilor Toyota, foarte asemănătoare cu Auris și Corolla. Primește un interior complet nou, zice producătorul, ce promite nu numai design și materiale înbunătățite dar și un nivel redus de vibrații în habitaclu.

Toyota ne spune că a lucrat la capitolul siguranță, astfel încât Avensis a obținut 5 stele la testele Euro NCAP, cu ajutorul Toyota Safety Sense care înglobează cele mai noi sisteme din domeniu (recunoaștere a semnelor de circulație, menținerea automată a benzii și frânare automată cu avertizare).

Pentru Avensisul restilizat, Toyota promite o mai mare diferențiere între nivele de echipare. Vei putea deci să-ți configurezi un model ,,chel’’ dar și unul luxos, echipat cu piele, touchscreen de 8 inci, sau unul intermediar, posibilitate ce era limitată la modelel anterioare ce veneau în configurații standard, limitate ca număr.

Ca motorizări, Toyota vine cu două noi dieseluri: 1.6D-4D și 2.0D-4D. Primul are 112 cai putere, 270 Nm de cuplu, permițând o accelerare până la sută în 11.4 secunde și o viteză maximă de 180 km/h. Propulsorul mai mare vine cu 143 de cai, 320 Nm, ajutând Avensisul să accelereze până la 100 km/h în 9.5 secunde, cu o viteză maximă de 200 km/h.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE